EHP: 'Yardım yapılacak' diye çağrılan üyemize ajanlık teklif edildi

Emekçi Hareket Partisi, bir üyelerinin 'size yardım yapılacak' denilerek çağrıldığı Beyoğlu Kaymakamlığı'nda 'istihbaratçı' olduklarını söyleyen iki kişi tarafından karşılandığını, daha sonra binadan çıkarılarak parti hakkında bilgi vermesi karşılığında para teklifi yapıldığını ve tehdit edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekçi Hareket Partisi'nden (EHP) yapılan açıklamada 'kaymakamlık size yardım çıktı' denilerek İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı’na çağrılan bir üyelerine ajanlık teklifi yapıldığı belirtildi.

Kaymakamlığa giden üyelerini binadan çıkaran iki kişinin kendisini binadan çıkararak para teklif ettikleri, parti hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istediklerini söyledikleri belirtilen EHP açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

"Bir üyemiz cep telefonundan aranarak 'Kaymakamlıktan sizin için yardım çıktı' bahanesiyle İstanbul Beyoğlu Kaymakamlığı’na çağrıldı. Üyemiz kaymakamlığa gittiğinde iki kişi tarafından binadan çıkarılarak konuşmak üzere başka bir alana götürüldü. Kendini 'istihbarattan' olarak tanıtan iki şahıs, üyemize para karşılığı ajanlık teklifinde bulundu. Partimiz hakkında “daha çok bilgiye sahip olmak” istediğini anlatan iki şahıs, bu görüşmeyi kimseye anlatmaması için üyemizi tehdit etti. Hukukun iktidar tarafından tanınmadığı bir ülkede, bu yaşanan durum yönetenler için sıradan bir işleyiş olabilir. İki şahsın bir devrimci parti üyesine ajanlık teklif etmesi hiçbir hukuka uygun olarak anlatılamaz."

'EHP'NİN HİÇBİR ÜYESİNE BÖYLE BİR TEKLİF YAPILAMAZ'

Emekçi Hareket Partisi'nin siyasi bir parti olduğu, Anayasa ve Siyasi Partiler Kanunu’na dayanarak, anayasal hakkını kullanma konumunda olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Her partinin örgütlenme, teşkilatlanma, siyasi propaganda ve eylem yapma hakkı anayasa ile tanınmıştır. Üyelik kampanyaları yapan, şehirlerin dört bir yanına üyelik çağrısı yapan AKP’nin üyelerine böyle bir ajanlık teklifi yapılmıyor. O partinin üyelerine nasıl ajanlık teklifi yapılamıyorsa Emekçi Hareket Partisi’nin hiçbir üyesine de böyle bir teklif yapılamaz.

"Yaşanan bu durumu 'basit bir emniyet denetimi' olarak elbette ele almayacağız. Üyemize para karşılığında ajanlık teklif eden, kimseye söylememesi için tehdit eden iki şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Sosyalist mücadele içinde her türlü zorlukla başa çıkmayı öğrenen devrimciler, önümüze gelen bu gibi durumlar karşısında tereddüt edecek değildir. Devrim mücadelesinin her neferi, bu kıtipiyoz teklifleri ayağının altında ezmesini bilmelidir, bilecektir." (HABER MERKEZİ)