Siyasilerden Süleyman Soylu'ya Barış Atay tepkisi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay'ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile polemiği sonrası İstanbul Kadıköy'de saldırıya uğraması tepkilere neden oldu. Siyasiler, Soylu'nun hedef göstermesi sonucu Atay'ın saldırıya uğradığını belirttiler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milletvekili Barış Atay'ın saldırıya uğramasının ardından Türkiye İşçi Partisi'nden yapılan açıklamada, "Gün içinde Süleyman Soylu tarafından hedef gösterilen Genel Başkan Yardımcımız Barış Atay, bu gece 'kimliği belirsiz' bir grubun saldırısına uğramıştır. Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz" denildi.

Atay'a yönelik saldırı, siyasetçilerin de tepkisine neden oldu.

HDP Genel Merkezi Twitter hesabından yapılan açıklamada, "TİP Milletvekili Barış Atay’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Saldıranların kimliği henüz belirsiz olabilir ancak hedef gösterenler, talimat verenler gayet açık! Halkın vekillerini böyle yıldırabileceklerini sananlar yanıtlarını elbet alacaktır" denildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Atanmış İçişleri Bakanı hedef gösteriyor; seçilmiş milletvekili 'kimliği belirsiz' kişilerin saldırısına uğruyor! Tek adam rejiminin Türkiye'si... Geçmiş olsun Barış Atay" ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Twitter'da yaptığı açıklamada, "Saldırganları İçişleri Bakanlığı koltuğunda oturan aciz müfteri azmettirmiştir. Bu saldırılara cevaz veren dilin sebebi, iktidarlarını kaybetme korkusudur. Bu dilinize teslim olacak, karşınızda bir santim eğilecek değiliz. Barış Atay'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Barış Atay'ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu, Atay'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

'MÜCADELEYE DEVAM'

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtalan da Soylu'yu eleştirerek, "İçişleri Bakanı hedef gösterdi, Milletvekili Barış Atay saldırıya uğradı. Hep beraber demokrasi, barış ve adalet demeye, tecavüze ve eril kültüre karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Geçmiş olsun can kardeşim, yoldaşım" açıklamasını yaptı.

HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ise tepkisini "Mafya mı devlet mi, şu hale bak..!!?? İçişleri Bakanı hedef gösteriyor ve milletvekili saldırıya uğruyor" sözleriyle dile getirdi.

Sanatçı Bülent Emrah Parlak da sosyal medya hesabından "Barış Atay nedir? Barış Atay Bal Porsuğu’dur... Uyandırayım... Sizden korkan sizin gibi olsun! Geçmiş olsun kardeşim" paylaşımını yaptı.

Atay'a saldırı sonrasında açılan Twitter'da açılan "Barış Atay Yalnız Değildir" hastag'ine ve Barış Atay'a gönderilen mesajlardan bazıları şöyle:

DR. ALTINDİŞ: MÜCADELEYE KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİNE EMİNİM

Soylu'ya tepki göstererek Barış Atay'a destek verenler arasında korona virüsüne ilişkin uyarılarıyla da bilinen Dr. Emrah Altındiş de yer aldı. Altındiş twitter hesabından şunları yazdı:

1) Batman'da tecavuz, Kadikoy'de siddet... Memleketin hali! Milletvekili @barisatay genç bir kıza tecavüz edip ölümüne yol açan çavuş Musa Orhan'ın serbest bırakılmasına tepki gösterdikten hemen sonra Soylu tarafından hedef gösterildi ve saldırıya uğradı. @barisatay beyin hemen iyileşip toplumsal mücadeleye kaldığı yerden devam edeceğine eminim. Faşistler, özgürlük mücadelesine inanmış insanların kaba şiddetle karşılaştığında kendileri gibi pısacağını sanıyorlar. Yanılıyorlar. Gültan Kışanak'ın hayatı bunu çok iyi anlatır."

NE OLMUŞTU?

Atay bugün yaptığı açıklamada, Siirt’te intihar girişiminde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede vefat eden 18 yaşındaki İpek Er’e “nitelikli cinsel saldırı” suçlaması ile tutuklanan ve sonrasında tahliye edilen Musa Orhan’ı kastederek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın” demişti. Soylu ise, Atay’ın tweetine, “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur. Tuma’nın kollayıcısı… Dikkat yakalanma…” diyerek yanıt vermişti.

(HABER MERKEZİ)

TİP milletvekili Barış Atay'a saldırıTİP milletvekili Barış Atay'a saldırı

Siyaseti yasaklayan şiddet: Vurun parlamentere!Siyaseti yasaklayan şiddet: Vurun parlamentere!