Davutoğlu: Liyakatsız bir bakanı Türkiye'nin başına getirmek için PR kampanyası yapıyorlar

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Hazine Bakanı Berat albayrak'ı kastederek “Liyakatsiz bir yönetimin başında bulunan, liyakatsiz bir bakanı önce iktidar partisinin başına sonra Türkiye'nin başına getirmek için bir PR kampanyası yapılıyor. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum: İstediğiniz kişiyi kendi partinizin başına getirebilirsiniz, bu bizi ilgilendirmez ama milletin tek bir kuruşunu böyle bir PR kampanyasına harcama hakkınız yoktur. Biz bunun hesabını sorarız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu,  partisinin Kocaeli 1. Olagan İl Kongresi’ne telekonferans yoluyla bağlandı. Davutoğlu isim vermeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ı eleştirdi.

Karadeniz'de doğalgaz rezervinin bulunduğu açıklanırken Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın reklamının yapıldığını savunan Davutoğlu, “Liyakatsiz bir yönetimin başında bulunan, liyakatsiz bir bakanı önce iktidar partisinin başına sonra Türkiye'nin başına getirmek için bir PR kampanyası yapılıyor. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum: İstediğiniz kişiyi kendi partinizin başına getirebilirsiniz, bu bizi ilgilendirmez ama milletin tek bir kuruşunu böyle bir PR kampanyasına harcama hakkınız yoktur. Biz bunun hesabını sorarız” dedi.

SAĞLIK BAKANI KOCA'YI DA ELEŞTİRDİ 

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı Covid-19 vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığı tartışmalarına da değinen Davutoğlu, “Pandemi şartları bağlamında Türkiye bir şeffaflık sınavından geçiyor. Verilen rakamlarla yaşanan realite arasında büyük bir uçurum olduğu kanaati her yerde hakim. Son 48 saat içinde 5 uzman hekimimiz COVİD dolayısıyla vefat etti. Ankara'da pandemi hastanesine dönüştürülen hastanelerde ne kadar yoğunluk olduğuyla ilgili gelen bilgiler var, farklı illerimizden gelen bilgiler var. Sağlık Bakanlığı'nın açıklamalarında stabil gidiyormuş gibi bir intiba var. Buradan Sağlık Bakanı'na sesleniyorum: Siyasetin en önemli ilkesi şeffaflıktır. Bugün bilgiler üzerinde bir karartma olduğu kanaati hakim” diye konuştu. (ANKA)