Murat Yetkin Yazdı: 30 Ağustos’ta Dumlupınar’da olacak, Atatürk’ü anacak mı?

"AK Parti, iktidarı altında yıllardır neredeyse her millî bayramda kutlamaları bir gerekçeyle iptal ediyor, yasaklıyor ya da kısıtlıyor" diyen Murat Yetkin "Yoksa sorun Atatürk’ten bahsetmek zorunda kalınması mı? Sorun halkın yıllardır süren Osmanlı yüceltmesine karşı millî bayramlarda Atatürk’e, laik Cumhuriyet'e sahip çıkılma görüntüsüne tahammülsüzlük mü?" sorularını yöneltti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ayasofya'nın camiye dönüştürülmesinden sonraki ilk cuma günü binlere kişiyi Sultanahmet'e çağıran hükümetin, 30 Ağustos kutlamalarına korona virüsü salgını nedeniyle kısıtlama getirmesi tartışmalara neden oldu. Gazeteci-yazar Murat Yetkin de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos'ta Dumlupınar'daki törenlere katılıp katılmayacağını sorusunu gündeme getirdi.

"Erdoğan istese, devletimizin Cumhurbaşkanı'nı aynı gün hem Dumlupınar’da hem Ankara’daki törenlerde bulunmasını sağlayacak imkânının olduğundan eminim" diyen Yetkin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tavrının da merak konusu olduğunu belirtti.

Murat Yetkin, '30 Ağustos’ta Dumlupınar’da olacak, Atatürk’ü anacak mı?' başlıklı 'yetkinreport.com'daki yazısında, şu soruları gündeme getirdi:

"AK Parti, iktidarı altında yıllardır neredeyse her millî bayramda kutlamaları bir gerekçeyle iptal ediyor, yasaklıyor ya da kısıtlıyor. Bu nedenle daha önce millî bayram umurunda olmayan kesimler bile yepyeni bir tepkisel duyarlılık kazandı. Bayramları ayırmak nedir? Kutlamaları ayırmak nedir? Tarihi gerçekleri ayırmak nedir? Bunlar üzerinden de sizin-bizim ayrımı yapmaktan umulan nedir? Dahası, İstiklâl Savaşı ile alıp verilemeyen nedir?

Yoksa sorun Atatürk’ten bahsetmek zorunda kalınması mı? Sorun halkın yıllardır süren Osmanlı yüceltmesine karşı millî bayramlarda Atatürk’e, laik Cumhuriyete sahip çıkılma görüntüsüne tahammülsüzlük mü?"

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ