Erdoğan Yunanistan'a seslendi: Yaparız diyorsak yaparız, bedelini de öderiz

Yunanistan'la yaşanan Doğu Akdeniz'deki gerilime ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Muhataplarımızı kendilerine çekidüzen vermeye, mahvolmalarına yol açacak yanlışlardan uzak durmaya davet ediyoruz. Yaparız diyorsak yaparız bedelini de öderiz'' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa yönetiminden yapılan açıklamada, 26-28 Ağustos'ta Doğu Akdeniz'de Fransa, İtalya, Yunanistan ve Güney Kıbrıs ordularının ortak tatbikat yapacakları belirtildi. Karşılıklı navtex ilanları nedeniyle Doğu Akdeniz'de tansiyon yükselirken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın Ege'de sahte kabadayılık peşinde koştuğunu söyledi.

Malazgirt'te düzenlenen kutlama programına katılan Erdoğan, Yunanistan'a şöyle seslendi:

BİZANS'IN MİRASI OSMANLI'YA GEÇTİ: Bilindiği gibi Bizans'ın mirası Fatih Sultan Mehmed Han ile Osmanlı'ya geçmiştir. Bugün de buna layık olamayanların haksızlık, hukuksuzluk peşinde koşanların bunlardan ibret alamadıklarının resmidir. Şimdi Ege'de sahte kabadayılık peşinde koşması, mezarlıkta ıslık çalma psikolojisinin tezahüründen başka bir şey değildir. Korkunun ecele faydası yoktu. Türkiye Karadeniz'de, Ege'de ve Akdeniz'de hakkını alacaktır. Muhataplarını kendilerine çeki düzen vermeye davet ediyoruz. Türkiye'nin sabrı sınanacak bir ülke olmadığını herkesin görmesini istiyoruz. Yaparız diyorsak yaparız ve bedelini de öderiz. Bedel ödeme pahasına karşımıza çıkmak isteyen, buyursun gelsin. Yoksa çekilsinler önümüzden. Biz bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahibiyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız.

MSB'DEN VİDEOLU MESAJ

Milli Savunma Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Malazgirt’ten Dumlupınar’a Bitmeyen Destan -1” ifadelerine yer verildi. 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt ovasında yaşanan savaştan bilgilerin yer aldığı kısa bir klip de paylaşımda yer aldı.

(HABER MERKEZİ)