Erdoğan, Ahlat'ta valilerle toplantı yaptı

Bitlis'in Ahlat ilçesinde düzenlenen "Malazgirt Zaferi'nin Etkinlikleri"ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra bölge valileriyle toplantı yaptı. Toplantıya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl Dönümü Etkinlikleri"ne katılmak için Bitlis'in Ahlat ilçesine gitti.

Eşi Emine Erdoğan ile birlikte, Van Gölü kıyısında yer alan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni havadan inceleyen Erdoğan, daha sonra Ahlat Gençlik Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. Açılış törenine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Açılış konuşmasında ilçede külliyenin açılışını da gerçekleştireceklerini hatırlatan Erdoğan, gençlik merkezinin gençlere hayırlı olması temennisinde bulundu.

UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesine giren Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ziyaret eden Erdoğan, Okçular Vakfı tarafından düzenlenen etkinliklere katıldı.

İlk olarak etkinlik alanındaki han çadırını ziyaret eden Erdoğan, daha sonra gösteri alanına geçti ve Altay Atlı Okçuluk Kulübü'nün gösterilerini izledi.

Erdoğan, etkinliğin bölge valileriyle toplantı yaptı. Ahlat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan toplantı, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce de yer aldı. (BİTLİS/AA)