Buldan ve Sancar: Artık yeter, Karadeniz’i rahat bırakın

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Giresun’daki sel felaketine ilişkin mesaj verdi. İki lider, HES projelerine ve imar rantına dikkati çekerek, “Artık yeter deme zamanı, Karadeniz’i rahat bırakın” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Giresun’daki sel felaketine ilişkin olarak paylaşımda bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı: “Giresun’da yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Karadeniz’de yaşananlar kader değil, doğaya düşmanlığın, açgözlülüğün sonucudur. Bitmek bilmeyen HES projelerine, betona sevdalı imar ve rant anlayışına artık yeter deme zamanıdır.”

'ASLA KADER DEĞİL'

Twitter hesabından sel felaketine vurgu yapan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Giresun’da yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Acımız da öfkemiz de büyük. Karadeniz’de yaşananlar asla kader değildir. Felaketin nedeni dere yataklarının işgali, HES inşaatları, imar rantlarıdır. Karadeniz’i rahat bırakın” dedi. (MA)

Giresun'da tepki: Umarım HES'lerin sonu olurGiresun'da tepki: Umarım HES'lerin sonu olur

Giresun'daki selin ardından ilk görüntülerGiresun'daki selin ardından ilk görüntüler

Giresun'u sel aldı: 6 ölü, 10 kayıpGiresun'u sel aldı: 6 ölü, 10 kayıp