Kılıçdaroğlu: Sağ, sol kavramları 18. yüzyıla ait

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisini sağa kaydırdığı eleştirilerine, "Sağ sol kavramları 18. yüzyıla ait. 18. yüzyılın kavramlarıyla 21. yüzyılın sorunları çözülmez" diye yanıt verdi. Armağan Çağlayan’ın programına konuk olan Kılıçdaroğlu, "Demokratik yollarla o beyefendiyi oradan indireceğim" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Armağan Çağlayan’ın Youtube programına konuk oldu. "CHP sağa kaydı" eleştirilerine cevap veren Kılıçdaroğlu, "Sağ sol kavramları 18. yüzyıla ait. 18. yüzyılın kavramlarıyla 21. yüzyılın sorunları çözülmez. Yeni şeyler inşa edemiyorsanız, beklenen başarıyı topluma veremezsiniz. Demokratik yollarla o beyefendiyi oradan indireceğim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, siyaset hayatını ve gündemdeki soruları yanıtladı. "Gerçek anlamda sosyal demokratız" diyen Kılıçdaroğlu, "Gerçek anlamda Kuvayı Milliye’ciyiz. 'Sağa kaydı’ diyenlere sorun, taşeron işçilerin sorunlarını kim gündeme getirdi? Orman köylüsünün sorunlarını kim gündeme getirdi. Emekliye iki maaşı kim gündeme getirdi? Nasıl oluyor da biz sağcı oluyoruz? En büyük sorunumuz düşündüğümüz şeyleri yeterince anlatamamak" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Deniz Baykal bir gün aradı, ‘Birlikte çalışabilir miyiz?’ diye sordu. CHP Genel Merkezi’ne gittim. Sayın Baykal ile buluştuk, üyelik formunu doldurdum ve üye oldum. Ama bundan önce benden Türkiye’de yolsuzluklar nasıl önlenir diye rapor istemişlerdi, onu takdim etmiştim" diyerek partisine giriş hikayesini anlattı.

'GENEL BAŞKANLIK HİÇ AKLIMDA YOKTU'

Genel başkanlık adaylığı sırasında ailesinin verdiği tepkilerin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Tepkilerini alacak vakit de olmadı. Öyle bir atmosfer vardı ki genel başkan olmam yönünden talepler vardı" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, genel başkan olmasıyla ilgili, "Genel başkanlık ise hiç aklımda yoktu ve niyetim de yoktu fakat kader bizi buraya taşıdı. Toplumun, kitlelerin, delegelerin baskısı oldu. Örgütler istedi. Biz de adaylığımızı koyduk" ifadesini kullandı.

'BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATTILAR'

Kılıçdaroğlu, “Ne sizi çok yaraladı” sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Yaralandım demeyeyim ama gerçekten siyasete atıldıktan sonra benim de eksiğim olabilir, ben bunu kabul edebilirim ama iftira farklı bir şey. En çok şaşırtan ve üzen: Ben Ankara’dayken, Almanya’da saunaya gitmişim, PKK’lıların arabasına binmişim, Alman polis gelmiş, yolumuzu kesmiş. Yarın da belgesini açıklayacağım. Bereket o gün THY biletim var. Ankara’da olduğum ortaya çıkıyor. Sonra belge çıkardılar, polisin yazdığı ceza. Almanya’dan avukat tuttuk. Ne öyle bir karakol, ne polis ne de sokak var. Çıkıp bunu ballandıra ballandıra anlattılar. Bir insanı eleştirebilirler ama iftira… Bunu yapan kişiler de müslüman geçinen kişiler. Bir diğeri de linç olayı. Emin olun, orada yaşadıklarımdan çok daha üzen olay, şehidin cenazesini kıldırmadılar. İslami olarak bu görevimizi yapalım. Attıkları sloganlar, yazık günah. Bana saygı duymuyorsan, şehide saygı duy. Ardanuç’a giderken PKK’nın saldırısına uğramıştık. Bizim önümüzdeki araçta görev yapan asker şehit oldu. Beni üzen olaylardan birisi de budur." (HABER MERKEZİ)