İYİ Parti'den Abdullah Gül yanıtı: Yapay gündem

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Abdullah Gül'den neden bu kadar korkuyorlar?" açıklamasıyla ilgili soruya İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Gündemimizde olan bir konu değil. İYİ Parti olarak yapay gündemlerle meşgul olmuyoruz" karşılığını verdi. Dervişoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in aday olacağı iddialarıyla ilgili soru üzerine de İYİ Parti, "Bu tür konuları yetkili organlarında konuştuktan sonra karara bağlar ve ondan sonra kamuoyuyla paylaşır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimi adaylığı ile ilgili soru üzerine, bunun partinin yetkili organlarında konuşularak karar bağlanacağını dile getirdi. Dervişoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Abdullah Gül ile ilgili sözleri hatırlatılarak yöneltilen soru üzerine "Yapay gündem" ifadesini kullandı.

Meclis'et basın toplantısı düzenleyen Dervişoğlu, ABD Başkan adayı Joe Biden'ın, Türk siyasetiyle ilgili sözlerine muhalefetin tepki göstermesine rağmen, iktidarın kendilerine 'sessiz kalmakla' itham ettiğini belirterek, "Şu ana kadar o hadsiz sözlerin muhatabı olan Partili Cumhurbaşkanından tek bir kelime duyan oldu mu? Bulunduğu makam, Türk Milleti’nin birliğini, bütünlüğünü ve şerefini temsil eder. İYİ Parti de bir muhalefet partisidir. O sözlerin muhatabı değildir " dedi.

İYİ PARTİ'NİN ADAYI AKŞENER Mİ?

Dervişoğlu, "Türkiye derin bir ekonomik krizin pençesindeyken, piyasalardaki olumsuz gelişmeler, pandeminin yol açtığı yaraları daha da derinleştirirken, Türkiye’yi yöneten iktidar ve ortağının, gerçekleri perdeleyerek çeşitli gündemlerin peşinden koştuğunu" söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Abdullah Gül'den neden bu kadar korkuyorlar?" açıklamasını değerlendirmesinin istenmesi üzerine de Dervişoğlu, "Gündemimizde olan bir konu değil. İYİ Parti olarak yapay gündemlerle meşgul olmuyoruz" karşılığını verdi.

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olarak Meral Akşener'in adının geçtiğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Dervişoğlu, "Türkiye'nin gündeminde çok kısa bir takvim içerisinde gerçekleştirilecek bir seçim varsa bu değerlendirmeye açıktır. Ama şahsen bu değerlendirmeyi ben Müsavat Dervişoğlu olarak yapamam. İYİ Parti, bu tür konuları yetkili organlarında konuştuktan sonra karara bağlar ve ondan sonra kamuoyuyla paylaşır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Kılıçdaroğlu: Abdullah Gül'den korkuyorlarKılıçdaroğlu: Abdullah Gül'den korkuyorlar