Erdoğan: Abu Dabi büyükelçimizi çekebiliriz

Cuma namazı çıkışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın Batı Trakya'da attığı adımların olumlu sinyaller olmadığını belirterek "Vakti saati geldiğinde de gereğini yaparız" dedi. İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan anlaşmaya da tepki gösteren Erdoğan "Filistin'e yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Dışişleri Bakanı'ma talimat verdim, Abu Dabi'yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz" diye konuştu. Erdoğan, artan döviz kuru nedeniyle ekonomi yönetimiyle de bir araya gelip değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cuma namazını İstanbul Üsküdar'daki Hz. Ali Camisi'nde kılan Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan Doğu Akdeniz'dte Yunanistan ile yaşanan gerilimle ilgili olarak "Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız. Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarını sürdürecek. Temenni ederim ki sayın Şansölye, benden sonra Miçotakis'le de bir görüşme yaptı. Umarım onu da bize söylediği çizgiye getirmiş olur. Eğer Miçotakis bu konuda uluslararası hukuka uygun davranmazsa, kaldı ki Batı Trakya'da soydaşlarımızın mezarlarını taradılar. Biz soydaşlarımızın ölüsünü de dirisini de yalnız bırakmayız. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız" dedi.

Erdoğan İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasındaki anlaşmaya da tepki göstererek "Bu süreç içerisinde Suudi Arabistan'dan da yanlış adımlar atıyor. Bunu Dışişleri Bakanıma da söyledim. Bunu da geçiyorum. İsrail'le şu anda gerek Mısır gerek Yunanistan arasındaki dayanışma, Filistine yönelik adım yenilir yutulur bir adım değil. Dışişleri Bakanı'ma talimat verdim, Abu Dabi'yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz. Filistin'i yedirmedik yedirmeyeceğiz."

Erdoğan ekonomideki gelişmelerle ilgili olarak ise şöyle konuştu: "Bu hafta içerisinde bir ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir değerlendirme yapacağız. Bundan önce de aynı operasyonları bize yaptılar. Türkiye bu konularda güçlüdür, yere sağlam basıyor. Sağlam bir zemindeyiz, bu zeminde de devam edeceğiz."

Okulların açılması konusundaki çalışmaların Bilim Kurulu ile yürütüldüğünü söyleyen Erdoğan "Onların aldığı kararlara bakanlarımız uymaya devam ediyor. Burada maske, mesafe ve temizlik kurallarına milletçe dikkat etmemiz lazım. Kendimize acıyorsak bunlara dikkat edelim" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)