CHP'nin resmi gündeminde Muharrem İnce yok

Muharrem İnce'nin, yeni parti mi kuracağı yoksa parti içinde '10 Aralık', 'Gelecek İçin Biz' gibi bir oluşum olarak mı hareket edeceğini yarın kamuoyuna açıklaması bekleniyor. "İnce'nin adına konuşanlar değil kendi beyanı önemli" diyen CHP yöneticileri de bu açıklamayı bekliyor. Yeni parti olasılığına ihtimal vermeyen yöneticiler parti içinde yeni oluşum iddiasını ise, “Sahada ne kadar çok olursak o kadar iyi” sözleriyle değerlendiriyor. CHP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) ilk toplantısında ise yeni dönem politikaları ele alınırken Muharrem İnce özel bir gündem maddesi olmadı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nda oluşan Parti Meclisi’nden seçilen yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün ilk toplantısını yaptı. Edinilen bilgiye göre yeni dönem politikalarının ele alındığı toplantıda CHP’nin 2018 yılı seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce özel bir gündem maddesi olmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda Türkiye’yi önümüzdeki dönem çok zorlu bir sürecin beklediği uyarısında bulundu, ekonomik sorunlar başta olmak üzere yakıcı gündemlere odaklanılmasını istedi. Kılıçdaroğlu ayrıca Parti Meclisi toplantısında olduğu gibi ortak dil kullanılması uyarısında bulundu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada geniş bir ekonomi değerlendirmesi yaptı, İnce'nin parti kuracağı iddialarıyla ile ilgili soruya, “Bizim gündemimizde milletimizin çığlığı var. Bizim gündemimizde milletimizin boş buzdolabı var, boş tenceresi var. 10 milyon vatandaşımızın işsizliği var. Bizim gündemimizde bundan başka bir şey yok” yanıtı verdi.

İNCE, İYİ BİR PARTİLİDİR, CHP’NİN ÖZ ÇOCUĞUDUR

İnce'nin çıkışının yaklaşık 3.5 saat süren MYK toplantısında özel bir gündem maddesi olmadığını ama gelişmeleri izlediklerini söyleyen bir parti yöneticisi, “İnce iyi bir partilidir, CHP’nin öz çocuğudur, bu partiden ayrılacağını düşünmüyorum. Elbette ki kırgınlıklar, kızgınlıklar olabilir, ama bunun ayrı parti kurma noktasına gelmesini beklemiyorum. İnce partinin öz evladı diyorum, bu sürece ve partisine zarar vereceğini düşünmüyorum” dedi.

SEÇİM GECESİ İDDİALARINA CHP’DEN YANIT

İnce’nin perşembe günü yapacağı bir açıklama ile bundan sonraki yol haritasını kamuoyu ile paylaşacağı, partiye dönük Cumhurbaşkanlığı seçim süreci başta olmak üzere bazı iddiaları gündeme taşıyacağı iddia ediliyor. Bir parti yöneticisi, İnce’nin seçim gününe dair, sandıklara sahip çıkılmadığı iddiasıyla ilgili, “Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekili seçimi aynı gün yapıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi için hangi sandık görevlisi varsa milletvekilliği seçimi için de aynı sandık görevlisi vardı. Bir olumsuzluk varsa iki seçim için de vardı. Bunları inceledik, baktık ve anlamlı fark yaratacak bir sorun olmadığı görüldü” dedi.

İnce’nin cumhurbaşkanlığı seçiminin yapıldığı gece kendisine veri akışı sunulmadığı iddiasına CHP yöneticilerinin yanıtı ise, “Doğru desek bile veri akışı gelmediyse İnce partiye neden gelmedi” sorusunu yöneltti.

YENİ SARIGÜL HAREKETİ Mİ OLACAK?

Edinilen bilgiye göre İnce şimdilik yeni bir parti kurma düşüncesi taşımıyor. Ancak CHP’de daha önce ortaya çıkan ve bugün de bazıları devam eden 10 Aralık hareketi, Gelecek için Biz oluşumu veya eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün yürüttüğü gibi bir oluşum, hareket başlatacağı ifade ediliyor. İnce’nin tek bir kişi olarak değil artık bir hareket-oluşum olarak çalışmaya başlayıp, Anadolu’yu dolaşacağı, bu şekilde siyasi denklemde yer almak istediği kaydediliyor. İnce cephesinden gelen iddialara göre, İnce bu süreçte 7-8 milletvekili ve 1-2 belediye başkanının da desteğini alabilir.

BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZ SAHADA ÇALIŞMALI

Bir CHP yöneticisi İnce'nin yeni bir oluşum-hareket başlatacağı olasılığı için, “Olsun. Sahada ne kadar çok olursak, ne kadar var olursak o kadar iyi. Bütün arkadaşlarımız sahada çalışmalı. Önünü kapatmayız bunun” değerlendirmesinde bulundu. Bir başka MYK üyesi ise, “İnce CHP’nin bir değeridir, partide olmalıdır, mutlaka siyaseti büyütme adına bir tarafından katkı vermelidir ama bu illa genel başkan, cumhurbaşkanı adayı olmak değil. Gel partine katkıda bulun birlikte bu yolu yürüyelim, ülkeyi yaşanan olumsuzluktan kurtaralım” dedi.