Hulusi Akar: Doğu Akdeniz'de Türkiye ve KKTC'siz proje yaşamaz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kuvvet Komutanlıkları ve bölgedeki birlik komutanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda, "Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını" söyledi. Akar, Doğu Akdeniz'de ilerleyen Oruç Reis için tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yunanistan ve Mısır'ın imzaladığı mutabakat sonrasında Türkiye'nin sismik araştırma gemisi Oruç Reis'in, Doğu Akdeniz'de tekrar faaliyetlerine başlaması bölgede gerginliği yeniden tırmandırdı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın bugün Kuvvet Komutanlıkları ve bölgedeki birlik komutanlarıyla bölgedeki duruma ilişkin bir değerlendirme toplantısı yaptığı açıklandı.

Akar'ın başkanlık ettiği ve video telekonferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın katıldığı belirtildi. Toplantıda, Bakan Yardımcıları Yunus Emre Karaosmanoğlu ve Alparslan Kavaklıoğlu da hazır bulundu.

Toplantıda, Akar'ın devam eden faaliyetler hakkında birlik komutanlarından bilgi aldığı kaydedildi. Açıklamada Akar'ın Oruç Reis gemisine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından refakat ve koruma sağlandığını ifade ettiği ve Türkiye'nin "Deniz yetki alanlarındaki uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerini korumak için tüm gerekli tedbirlerin alındığını" vurguladığı duyuruldu.

Açıklamaya göre Bakan Akar, "Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin yer almadığı hiçbir projenin yaşama şansı olmadığını ve bölgede hiçbir oldu bittiye izin verilmeyeceğini" belirtti. (ANKA)