Murat Yetkin: Siyasetin futbola derin müdahalesi

Murat Yetkin Türkiye'deki siyaset-futbol ilişkisini ele aldı ve harcama limitleri üzerinden başlayan tartışmaları yorumladı. TFF'nin özerkliğini yitirdiği algısı oluştuğunu belirten Yetkin, konuyla ilgili anket sonuçlarını da değerlendirdi ve "Faturayı kim ödeyecek?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı son yazısında, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) açıkladığı kulüp harcama limitleri üzerine başlayan tartışmalara değindi. MetroPoll Araştırma'nın yaptığı son 'futbol-siyaset' araştırmasını yorumlayan Yetkin, yüzde 47,4 oranında insanın “adalet yok” dediğini, yüzde 40’a yakınının da (38,6) “futbola siyasi müdahale var” dediğini aktardı.

TFF Başkanı Nihat Özdemir’in dünyada en fazla hükümet ihalesi alan müteahhitler arasında olduğunu hatırlatan Yetkin, kulüplerde “Hükümet TFF üzerinden bizim yönetimlere de kayyum atamak istiyor” kuşkusunun doğduğunu belirtti. Yetkin, kulüp yönetimlerinin Bankalar Birliği ile anlaşma imzalayacağını ve beş yıl içinde borç anaparalarının yüzde 80’ini ödemezse yaptırım uygulanacağını ifade etti. Spor gazetecisi Güntekin Onay'ın eleştirilerine de yer veren Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Bankalarla henüz anlaşma imzalamayan Fenerbahçe ve Kasımpaşa’nın harcama limitleri kısıtlanmış durumda.Daha önce hükümetle, Erdoğan hükümetinin Fethullah Gülen cemaatiyle arası iyiyken Aziz Yıldırım sorunu yaşayan Fenerliler ayakta, diğer kulüplerden destek arayışında. Ligden ayrılma dahi tartışılıyor. TFF yapısının artık özerkliğini yitirdiği, tamamen politize olduğu algısı var.

Siyaset futbola, futbol ekonomiye yük olmuş vaziyette, faturayı yine kim ödeyecek dersiniz? Hükümet mi, Federeasyon mu, futbola milyonlarını saçan iş sahipleri mi, yoksa futbola 'gönül vermiş' ve gönül vermese de ceremesini enflasyon ve hayat pahalılığı cinsinden çekecek olan vatandaş mı? Sizce kim?"

YAZININ TAMAMI