İstanbul Sözleşmesi görüşülecekti: AK Parti MYK ertelendi

İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme konusunun ele alınacağı AK Parti MYK toplantısının ertelendiği öğrenildi. Toplantı tarihiyle ilgili bir açıklama yapılmadı ancak aynı gün gerçekleştirilmesi planlanan il başkanları toplantısı 13 Ağustos'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek gerektiği yönündeki açıklamasının ardından konunun ele alınması beklenen AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplnatısının ertelendiği belirtildi.

İstanbul Sözleşmesi’nin geleceğinin 5 Ağustos'ta yapılması planlanan AK Parti MYK’sinde gündeme alınması bekleniyordu. Ertelenen MYK toplantısı için net tarih verilmedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu hafta programının Ankara’da olmadığı için, MYK ile aynı gün yapılacak il başkanları toplantısının 13 Ağustos’a ertelendiği öğrenildi.

Kadın örgütleri, AK Parti MYK’nin yapılacağı gün eylemlerle tepkilerini yükselteceklerini açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev aldığı Kadın ve Demokrasi Derneği’nden de (KADEM) İstanbul Sözleşmesi’ne destek açıklaması gelmişti.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı Canan Kalsın’ın “Bu kadar suç ve suçlunun olduğu bir yerde her şeyin suçlusu bir sözleşmeymiş gibi algılamak ve algılatmak hangi oyunun/algının ürünü" eleştirisinin ardından KEFEK’te komisyon başkanlığı görevi değiştirilmişti. Kalsın, önceki gün de “Amacı şiddet uygulananı şiddetten korumak olan bir sözleşmenin toplumu bozduğunu söylemek akla ziyan bir tutum ve düşüncedir. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkalım diye yüksek sesle bağıranlar, öldürülen kadınlar, çocuklar için ne yapmayı düşünüyor” açıklaması yapmıştı. (ANKA)