Ünsal: Yüzde 40 doğruluğu olan testlerle virüsü yaydınız

CHP milletvekili Servet Ünsal, Sağlık Bakanlığı'nın korona virüsü tablosundaki değişikliklerine tepki gösterdi. Ünsal, "Gerçekleri gizleyemezsiniz. Sadece yüzde 40 doğruluğu olan testlerle virüsü yaydınız. Pandemiyi de yanlış yönettiniz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanlığı’nın günlük korona virüsü (Covid-19) tablosunda, yoğun bakım ve entübe (solunum cihazına bağlı) hasta sayılarının kaldırıldı. Tabloda yoğun bakım hasta sayısı ve entübe hasta sayısının yerine "hastalarda zatürre oranı" ve "ağır hasta sayısı" yer alacak.

Kararı eleştiren CHP Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal, bakanlığa tablolarının neden değiştirildiğini sordu.

Ünsal, "Yoğun bakım ve entübe hasta sayısı neden tablodan çıkarıldı? Gerçekleri gizleyemezsiniz. Sadece yüzde 40 doğruluğu olan testlerle virüsü yaydınız. Pandemiyi de yanlış yönettiniz. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. AKP sağlığa zararlıdır” dedi.

Ünsal, kullanılan test kitlerinin doğruluğunun yüzde 40 olduğunun ortaya çıktığını ve virüsün yayılmasında bu testleri kullanan yetkililerin sorumlu olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da testlerin doğruluk oranının düşük olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya istifa çağrısı yapmıştı. Çıray, "Şu anda devlet ve özel tüm laboratuvarlar Sağlık Bakanlığı’nın geliştirilmesi için katkı sağladığı Biospeedy Covid-19 PCR kitini kullanmaya zorunlu tutuldu. Ancak sahadan ve bilim insanlarından aldığımız bilgiler can sıkıcı. Çünkü kullanımda bu kitin teknik kusurları olduğu anlaşıldı" demişti.

Dünkü basın toplantısından testlerle ilgili konuşan Fahrettin Koca, "Test kitlerimizin yüzde 40 oranında doğru sonuç verdiğine dair asılsız iddialar var. Test kitlerimizin doğru sonuç oranı yüzde 90'ın üzerindedir" yanıtını vermişti. (ANKA)

Entübe ve yoğun bakımdaki hasta sayısı tablodan çıktı: Bunun adı saklamaktırEntübe ve yoğun bakımdaki hasta sayısı tablodan çıktı: Bunun adı saklamaktır

Fahrettin Koca: 65 yaş ve üstüne kısıtlamaları kaldırabilirizFahrettin Koca: 65 yaş ve üstüne kısıtlamaları kaldırabiliriz

Fahrettin Koca’ya istifa çağrısı: Yerli kitlerin güvenirliği yüzde 40Fahrettin Koca’ya istifa çağrısı: Yerli kitlerin güvenirliği yüzde 40