Murat Yetkin: Erdoğan, Ali Erbaş’ı daha ne kadar tutar?

Murat Yetkin, Ayasofya hutbesinde Atatürk'e hakaret ettiği gerekçesiyle tepki çeken Ali Erbaş'ın kariyerinden notlar aktardı ve "Çok mu aradınız?" diye sordu. Erbaş'ın Devlet Bahçeli'den sarı kart gördüğünü söyleyen Yetkin, "Erdoğan’ın Erbaş’ı sıcağı sıcağına feda etme ihtimali zayıf" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı son yazısında, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yönelik tepkileri değerlendirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin yaptığı açıklamayı "Erbaş'a gösterilen bir sarı kart" olarak değerlendiren Yetkin, "Erdoğan, Ali Erbaş’ı çok aradı mı? Daha ne kadar tutar?" sorularını sordu.

Yetkin, "AK Parti içindeki dinamiklere hâkim bir haber kaynağına" dayandırdığı bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Erbaş’ı sıcağı sıcağına feda etme ihtimalinin zayıf olduğunu belirtti. Erbaş'ın Ayasofya açılışına gölge düşürdüğünü ifade eden Yetkin, yazısının geri kalanında Erbaş'ın kariyerinden bazı notlar aktardı. Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Ali Erbaş tabii ki Karadenizli; Ordu, Kabadüz doğumlu. 1993-2006 yılları arasında Sakarya Üniversitesinde Dinler Tarihi Ana Bilim Dalı Bölüm Başkanlığı yapmış. Bu arada (1994-96) Fransa’da yine dinler tarihi çalışmış. 1997-2002 arası Sakarya İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcılığı, 2006-2011 yılları arasındaysa Dekanlığında görüyoruz Erbaş’ı, aynı zamanda da Sakarya Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeliğinde. Bu arada sosyal faaliyetlerde de aktif görev almış. Örneğin, Fethullah Gülen Cemaati çizgisindeki Kültürlerarası Diyalog Platformu (KADİP) yönetim kademelerinde yer almış, keza aynı çizgideki 'Kimse Yok mu?' derneğinde.

Erbaş’ı Dekan olmadan önce, halen İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Temmuz 2016 askeri darbesinin planlayıcılarından olma iddiasıyla aranan bir ismin doktora tezi jürisinde görüyoruz. Adil Öksüz’e “Ceza Hukuku Açısından Tevrat ve Kuran” teziyle “İlahiyat Doktoru” unvanı veren heyetteymiş Erbaş.

2011-2017 arasında Diyanet İşleri Eğitim Hizmetleri ve Yayın biriminin başındayken 8 Haziran 2017’de Yalova Üniversitesi Rektörlüğüne atanmış. Ancak o sırada araya artık hangi iyi saatte olsunlar girdiyse, Erdoğan, daha yeni öğretim yılı başlamadan Erbaş’ı 17 Eylül 2017’de Mehmet Görmez’in yerine Diyanet İşleri Başkanı atamış. Bu yüzden soruyoruz, 'Çok mu aradınız?' diye."

YAZININ TAMAMI