Gelecek Partili Taha Ün serbest bırakıldı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ya yakınlığıyla bilinen Taha Ün, partinin genel merkez binasının açılışı için geldiği Ankara'da gözaltına alındı. Taha Ün ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na yakın isimlerden Taha Ün, partinin genel merkez açılışı için bulunduğu Ankara'da gözaltına alındığını açıkladı.

Taha Ün sosyal medya hesabından “Genel merkez açılışımız için geldiğim Ankara’da kaldığım otelde şu an gözaltına alınıyorum bilginize” mesajını paylaştı.

Gözaltına alınan Taha Ün ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Ün, gözaltı çıkışında "Arayan soran herkese teşekkürler. İfademizi verdik, çıktık" dedi.

Ün, sosyal medya hesabından bir video paylaştı:

Taha Ün, Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan ve eşi Süheyb Öğüt’ün şikayeti üzerine ifade vermişti. Taha Ün’ün “Pelikan örgütü” şeklindeki sosyal medya paylaşımları suçlama konusu yapılmıştı.

AK Partili olduğu dönemde nefret söylemi içeren paylaşımlarıyla tepki çeken Taha Ün, ‘PKKlılar ile sağlıklı ve sürdürülebilir iletişim kurmayı başarabilen tek nesne’ diyerek bir ‘satır’ resmi paylaşmış ve "Hey gidi 90'lar" ifadesini kullanmıştı.  Erdoğan'ın özel kalem müdürü Sema Silkin ile dünya evine giren Taha Ün'ün Beylerbeyi Sarayı'nda, Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydığı nikahına şahit olarak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da katılmıştı. (HABER MERKEZİ)