Davutoğlu: Prime minister'dan rahatsız olmayanlar serokwezîr'den niye rahatsız oluyorlar?

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Batman kongresinde konuştu: "Yurt dışında bana 'prime minister' dendiğinde rahatsız olmayanlar, 'serokwezîr' (başbakan) dendiğinde niye rahatsız oluyor? Bu toprakların has dili olan Kürtçe olarak seslenildiğinde niye rahatsız oluyorlar?"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP'den kendisine yönelik tepkilerde kullanılan 'Serok Ahmet' sözlerine, yurt dışında da İngilizce 'başbakan' anlamına gelen 'prime minister' ifadesinin kullanıldığını hatırlatarak yanıt verdi.

Batman'da partisinin il kongresinde konuşan Davutoğlu, anadilin eğitim ve sosyal hayatta öğretilmesinin toplumsal barış ve dayanışmayı tahkim edeceğine inandığını söyledi. Davutoğlu, "Yurt dışında bana 'prime minister' dendiğinde rahatsız olmayanlar, 'serokwezîr'  (başbakan) dendiğinde niye rahatsız oluyor? Bu toprakların has dili olan Kürtçe olarak seslenildiğinde niye rahatsız oluyorlar?" diye sordu.

'KAYYIMLARIN UYGULAMALARINA SON VERECEĞİZ'

"Batmanlı kardeşlerimizin huzurlu hissetmedikleri bir ülkede hiçbirimiz huzurlu olamayız" diyen Davutoğlu, seçilmişlerin değil, atanmış kayyumların uygulamalarına son vereceklerini söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu:

"Bizler bu acıları sonlandırmak, toplumsal yaraları sarmak, her türlü ötekileştirmeyi sonlandırmak, Rabb'imizin insana bahşettiği haklarını teslim etmek için elimizden gelen çabayı göstermeye gayret ettik. Türkiye'ye ve milletimize huzuru, adaleti ve insan onurunu korumayı çok gördüler. Hiç kimsenin bu ülkede aidiyet sorunu hissetmemesini çok gördüler. Bir taraftan PKK terör örgütü diğer taraftan bu terörden beslenenler sizlere insan onuruna yakışır bir hayatı çok gördü."

AYASOFYA ELEŞTİRİSİ: BU DURUMA DÜŞMELERİNE ÜZÜLÜYORUZ

Ayasofya Camii'nin açılışıyla ilgili de konuşan Davutoğlu, ayrımcılığın cami açılışına da taşındığını ifade etti. Davutoğlu, "Allah'ın mescidine kimlerin girip giremeyeceğine bu iktidar karar verdi dün. Katılamadığımız için değil, muhataplarımızın bu duruma düşmesine üzülüyoruz" dedi.

DİYARBAKIR'DA KÜRTÇE PANKARTLAR ASILMIŞTI

.

Ahmet Davutoğlu, 2015 yılında başbakan iken AK Parti'nin Diyarbakır kongresine katılmış, kentte Kürtçe pankartlar asılmıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Davutoğlu'nu teröre destekle suçlarken Serok Ahmet ifadesini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)