CHP’den rap şarkılı kurultay

CHP’nin “Hedef iktidar” sloganıyla yapacağı 37. Olağan Kurultay için geri sayım başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” şarkısı ile kürsüye çıkacağı kurultay için ayrıca Z kuşağına hitap edecek bir de rap şarkısı hazırlandı. 2023 yılında 100. yılını kutlayacak olan CHP’de Kılıçdaroğlu’nun konuşması ve kongre sonunda çıkacak bildiri için “partinin 2'nci yüzyılına yön çizecek yeni bir politik, felsefi tutum ortaya konulacak” değerlendirmesi yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP’nin bu hafta sonu Bilkent Odeon’da pandemi koşulları nedeniyle seyircisiz yapacağı 37. Olağan Kurultay için hazırlıklar tamamlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 6. kez aday olacağı kurultayda yeterli imzayı bulursa 3 rakibi olacak. “İktidar kurultayı” adıyla yapılacak kurultay için “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” şarkısının yanı sıra Z kuşağına hitap edecek bir de rap şarkısı hazırlandı.

Kurultay’a saatler kala genel başkan aday adayları belli oldu. Görevde 10 yılını dolduran CHP lideri Kılıçdaroğlu 6. kez genel başkanlığa aday olacak. Kılıçdaroğlu’nun 81 il başkanının imzasıyla aday gösterilmesi bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun karşısında 3 isim daha genel başkanlığa adaylığını açıkladı. Adaylığını açıklayan ilk isim eski Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı oldu. Atıcı’nın ardından "Gelecek İçin Biz" grubunun temsilcisi, Parti Meclisi Üyesi İlhan Cihaner genel başkan adaylığını ilan etti. Kurultay Onur Üyesi Prof. Dr. Tolga Yarman da genel başkanlığa aday olacağını açıkladı. CHP tüzüğüne göre adaylık için 68 delegenin imzasının alınması gerekiyor. Cihaner, "CHP için adaylık koşullarını karşıladığımı düşündüğüm için adaylık açıklamasını yaptık" derken Atıcı da imza şartı için, "bu delegelerin demokratik sorumluluğu" demişti.

KURULTAYA ÖZEL 'İKTİDARIN YOLU KILIÇDAROĞLU' ŞARKISI

CHP’nin “İktidar Kurultayı” adıyla düzenlediği kurultayda salona “Hedef İktidar” pankartı asılacak. Ayrıca, “özgür toplum için iktidar”, “milli irade için iktidar”, “özgürlük, barış ve demokrasi için iktidar” gibi pankartlar yer alacak.

Kurultay şarkılarında da iktidar ve adalet vurgusu olacak. Kılıçdaroğlu konuşması için kürsüye çıkarken söz ve müziği Ali Altay’a ait “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” şarkısı çalınacak. Şarkıda, “Hak, hukuk, adalet, ruhunda asalet, yürüyor iktidara Kılıçdaroğlu” ifadeleri yer alacak.

RAP ŞARKISIYLA Z KUŞAĞI MESAJI

Adalet Yürüyüşü ve 31 Mart yerel seçim başarısını anlatan kliplerin de gösterileceği Kurultay için ayrıca bir de rap şarkısı hazırlandı. Önümüzdeki seçimleri etkileyecek kesimler arasında bulunduğu konuşulan Z kuşağına mesaj niteliği taşıyan şarkıyı partinin yayın izleme biriminde çalışan 27 yaşındaki Canberk Durucu hazırladı. Söz ve müziği kendisine ait olan şarkının klibinin kurgusunu da kendi yapan Durucu’nun şarkısında, “…Geleceğini düşünen çocukların suçu ne, 2008’de doğdum 5 bin dolar borçla, şimdi günümüzde 5 kat daha fazla, merak etme bizimle gelecek liyakat, israfın sonunda bedel ödeyen çocuklar, hak, hukuk, adalet, yüreğimizde cesaret…” ifadeleri dikkat çekiyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN 2. YÜZYIL KONUŞMASI

Divan Başkanı olarak Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yönetmesi beklenen kurultayda Kılıçdaroğlu’nun 1.5 saati bulan bir konuşma yapması bekleniyor. 9 Eylül 1923 tarihinde kurulan CHP, 2023 yılında 100. yılını kutlayacak. CHP’de Kılıçdaroğlu’nun konuşması ve kongre sonunda çıkacak bildiri için “partinin 2'nci yüzyılına yön çizecek politik, felsefi bir tutum ortaya konulacak” değerlendirmesi yapılıyor. Bu anlamda CHP’nin altı okundan biri olan “Devletçilik” ilkesinin güçlü bir “sosyal devlet” olarak yeniden tanımlanarak ekonomi alanında geniş bir program ortaya konulması bekleniyor. Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında parlamenter demokrasiyi merkeze alan yeni bir anayasa, yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü gibi konularda CHP iktidarında yapılacaklarla ilgili manifesto niteliğinde hedefler ortaya koyacağı ifade ediliyor.

PM’DE LİSTELER SAVAŞI

CHP Kurultayı’nın ilk günü genel başkanlık seçimi, ikinci günü de içerisinden MYK üyelerinin seçileceği Parti Meclisi seçimi yapılacak. Kılıçdaroğlu’na rakip çıksa da genel başkanlık seçimini açık farkla kazanacağı, asıl yarışın da 52 kişilik Parti Meclisi üyeliği için yaşanacağı ifade ediliyor. CHP tüzüğüne göre 10 delege imzasını alan Parti Meclisi adayı olarak “çarşaf listede” yer alacak. Delegeler de bu listeden Parti Meclisi için 52 kişi seçecek. Kemal Kılıçdaroğlu'nun 70-80 kişilik bir “anahtar liste” oluşturması bekleniyor. CHP kulislerine göre listede Kılıçdaroğlu’nun mevcut MYK’sını koruyacağı, ayrıca aralarında Selin Sayek Böke gibi parti politikalarına eleştiriler getiren kimi isimlere de yer verebileceği ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun PM’de milletvekili ağırlığını koruması, kota dışında genç ve kadın sayısını artırması bekleniyor.

Kurultayda genel başkanlığa adaylığını açıklayan Cihaner, Atıcı ve Yarman da Parti Meclisi için anahtar liste çıkaracak. Kurultaya Yalova delegesi olarak katılacak Muharrem İnce’nin de PM yarışında yer alması, muhalif genel başkan adayları ile birlikte ortak bir aday listesi hazırlayacağı belirtiliyor.

CHP'de 'iktidar kurultayı': Yıldızlar geçidi yok, hedefler varCHP'de 'iktidar kurultayı': Yıldızlar geçidi yok, hedefler var