DEVA'dan sosyal medya düzenlemesine tepki: Yasakçılık hedefleniyor

DEVA Partisi, sosyal medya düzenlemesine yönelik Meclis’e sunulan yasa teklifine ilişkin açıklama yaptı. Yasa teklifinin sosyal medya platformlarında yasakçılığı ve kontrolü artırmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, “Kanuni değişiklikler yapmanın doğru yolu, Meclis’ten hızla yasakçı kanunlar geçirmek değildir” denildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) AK Parti ve MHP tarafından TBMM’ye sunulan sosyal medya düzenlemesine ilişkin açıklama yaptı: “Sosyal medyanın kısıtlanmaya çalışılması, mevcut televizyon ve gazeteler büyük çoğunlukla iktidarın kontrolündeyken, vatandaşlarımızın bilgiye erişimini ve haber alma hakkını daha da daraltmaya yönelik ciddi bir sansür girişimidir” denildi.

TÜRKİYE’Yİ ÇOK DAHA YASAKÇI HALE GETİRİR

Açıklamada Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün 2019 Raporunda basın özgürlüğü konusunda Türkiye’nin 180 ülke arasında 154. sırada olduğuna atıf yapılarak, “Avrupa Birliği standartları ile uyumlu olmayan kanuna getirilen düzenlemeler Türkiye’yi çok daha yasakçı yapmakta ve küresel standartlarından daha da uzaklaştırmaktadır. Sosyal medya platformlarını düzenlemeye yönelik yapılacak mevzuatın internetin demokratik ve çoğulcu doğasına uygun olması, tüm paydaşların haklarını koruması ve ülkemizin teknolojinin sunduğu fırsatları değerlendirmesine imkan sağlaması gerekir. Alınacak tedbirlerin uygulanabilir, güvenli ve ölçülü olması şarttır. Örneğin bazı sloganlar öne sürerek tüm verilerin tek bir veri merkezinde barındırılmasını talep etmek siber saldırıya açık olma riskini artıracaktır” denildi.

MECLİS’TEN HIZLA YASAKÇI KANUNLAR GEÇİRMEK DOĞRU DEĞİL

Türkiye’deki siyasetin ve dijital ekosistemin tüm paydaşları ile müzakere edilmesi, en başarılı ülke mevzuatlarının derinlemesine incelenmesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemiz uluslararası platformlarda (Avrupa Birliği ve OECD) kürsü sahibi olarak küresel çözümün oluşmasına katkı sağlamalıdır. Kanuni değişiklikler yapmanın doğru yolu, Meclis’ten hızla yasakçı kanunlar geçirmek değildir. DEVA Partisi olarak özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokratik bir yönetim anlayışını egemen kılacağız. Herkesin çekinmeden, korkmadan özgürce yaşayabileceği ve gençlerimizin yarının teknoloji devlerinin temellerini atacağı günler çok yakın” ifadelerine yer verildi. (DUVAR)