AK Partili Turan: CHP, bazı baroların arka bahçesi olmuş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin barolarla ilgili AYM başvurusunda Ankara Barosu’nun Diyanet’i eleştiren açıklamasına “kanundan kaynaklanan görevi” iddiası ile sahip çıkmasının "en hafif ifadeyle vahim bir gaf olduğunu" söyledi. Turan, “Bizler bazı baroları CHP’nin arka bahçesi zannederdik. Ancak gördük ki CHP bazı baroların ne yazık ki arka bahçesi haline gelmiş” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP’nin “çoklu baro” teklifi için Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) yaptığı başvuruyla ilgili açıklama yaptı.

CHP’nin tüm adımlarının eskiye dönmek üzere olduğunu söyleyen Turan, “Her kanunu, her düzenlemeyi AYM’ye götürmeyi bir muhalefet partisi görevi zannediyor. CHP, Sayın Kılıçdaroğlu’yla beraber iyice kısır bir döngü içine girdi. Stratejileri yok, siyasette tarzları yok. Tek gündemleri karşıyız yok olmaz tarzı söylem geliştirmek. Kendi içlerindeki boşluğu doldurmak derdindeler. 90 yıllık bir partinin geldiği nokta bu olmamalı” diye konuştu.

Son dönem çıkarılan güvenlik soruşturması, infaz paketi, çarşı ve mahalle bekçilerine ilişkin kanun ve baro düzenlemesi için AYM’ye başvuru yapıldığını hatırlatan Turan, “Ana muhalefet değil adeta AYM sekretaryası. AYM’nin içinde sadece CHP’nin başvurularını değerlendirecek özel bir birim kurulsa yeridir” dedi.

'EN HAFİF İFADEYLE VAHİM BİR GAF'

“Yapılan işlerin hiç mi doğrusu yok?” diye soran Turan, baro düzenlemesinin iptali için verilen başvuru dilekçesinin de tam bir skandal olduğunu savundu.

CHP’nin Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı'nın LGBTİ bireylere yönelik sözleri için “çağlar ötesinden gelen ses” ifadelerinin bulunduğu açıklamaya sahip çıktığını belirten Turan, “Ankara Barosu’nun milletimizin büyük tepki gösterdiği, dini değerlerimizi, birlik ve beraberliğimizi hedef alan, nefret söylemleriyle dolu, aşağılık açıklamasını kınamak bir yana, sessiz kalmak bir yana üstüne bir de CHP sahip çıkıyor. 'Çağlar ötesinden gelen ses' şeklinde ifadeleri içeren bildiriye baroların kanundan kaynaklanan görevi iddiasında bulunmak en hafif ifadeyle vahim bir gaftır. Böyle bir şey olabilir mi?” ifadelerini kullandı.

CHP’nin bildiriye sahip çıkarak millete ve değerlerine ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyleyen Turan, “Bizler bazı baroları CHP’nin arka bahçesi zannederdik. Ancak gördük ki CHP bazı baroların ne yazık ki arka bahçesi haline gelmiş” dedi. (DUVAR)