TTK Başkanı Ahmet Yaramış istifa etti

"Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız gerekiyor" diyen Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz ile ilgili olarak "Darbe teşebbüsüne karışmış, pişman olmuş, nedamet duyan kişilere de sahip çıkmamız, onları bu toplumun içine dahil etmemiz, kazanmamız gerekiyor" diyen Türk Tarih Kurumu Başkanı Ahmet Yaramış istifa etti.

Ahmet Yaramış tepki çeken sözlerinden sonra dilinin sürçtüğünü söyleyerek özür dilemiş ve "Cumhurbaşkanımız isterse, gereğini yaparım, istifa ederim. Ama ben kendim istifa edersem bunun saygısızlık olacağını düşünüyorum" demişti.

Yaramış, Twitter hesabından da şöyle özür dilemişti: “15 Temmuz’u Anlamak konulu paneldeki konuşmamda da ifade ettiğim gibi tüm darbelere özellikle alçak FETÖ ihanetine karşı duruşum açık ve nettir. Bunu şahsımı tanıyanlar çok iyi bilir. Konuşmamın tamamı izlendiğinde söylediklerim ve sürçülisan ettiğim çok net anlaşılacaktır. Tüm bunlarla birlikte yanlış anlaşılmaya sebep olduğumdan dolayı çok üzgün olduğumun herkesçe bilinmesini ve özrümün kabul edilmesini arz ve rica ederim. Kamuoyuna saygılarımla bildiririm.”

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Twitter hesabından şu paylaşımı yaptı: "14 Temmuz 2020 tarihinde ‘15 Temmuz’u Anlamak’ konulu toplantıda yaptığı konuşma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Prof. Dr. Ahmet Yaramış, Türk Tarih Kurumu Başkanlığından istifa etmiştir.”

(HABER MERKEZİ)