Özgür Özel: Erdoğan'ın fabrika sahibini araması yargıya istikamet vermektir

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sakarya'da patlama yaşanan havai fişek fabrikasının sahibini aramasını eleştirdi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hava fişek fabrikasının sahibini aramasının, yargıya istikamet vermekten ve 'yargılamayı, soruşturmayı, kovuşturmayı ona göre yapın' demekten başka bir Türkçesi yok."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasında Sakarya'daki havai fişek fabrikasının mühimmatlarının taşınırken patlamasına işaret eden Özel, "Oradaki patlamamış olan havai fişeklerin bir başka yere taşınmasını bütün uzmanlar doğrudan intihar, doğrudan cinayet olarak görüyorlar. Soğutma yapılmadan ve bir başka yere taşınarak imha patlamaya davettir, aksi düşünülemez" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın havai fişek fabrikasının sahibini aradığını hatırlatan Özel, "Bu, yargıya istikamet vermekten ve 'yargılamayı, soruşturmayı, kovuşturmayı ona göre yapın' demekten başka bir Türkçesi yok" ifadelerini kullandı.

'İŞSİZLİK NASIL AZALIYOR?'

Özgür Özel, TÜİK'in açıkladığı işsizlik oranına ilişkin de "İstihdam sayılarına baktık. Çalışan sayısı geçen sene 28,1 milyon, bu sene Nisan'da 25,6 milyon. Çalışan azalıyor da işsizlik nasıl azalıyor?" diye sordu. TÜİK'in, bir kişiyi, son dört haftada iş arama kanallarından en az birini kullanmamış ise işsiz olarak kabul etmediğine dikkati çeken Özel, "Bu rakam yüzde 30,1. Milletimiz şöyle baksın; eğer etrafındaki 10 kişiden biri işsizse TÜİK doğru söylüyor. Ama eğer 10 kişiden 3'ü işsizse TÜİK milletimizi saf yerine koyuyor." diye konuştu.

'ALİ İSMAİL'İN ÖZLEMİNİ HAYATA GEÇİRMEKTE KARARLIYIZ'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ali İsmail Korkmaz'ın ölümünün 7'inci yılı olduğunu dile getirerek, "Ali İsmail ve tüm Gezi şehitlerinin anısını yaşatmaya, onların hayatını kaybetmesinde sorumlu olanların gerçekten hukuk önüne çıkarılmasına ve konunun sadece idari değil siyasi sorumlularının da tarih önünde hesap vermesine kadar bu konuda sözümüzü söylemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

'DAĞ KEÇİLERİNİN AVLANMASI SUÇTUR'

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da yaptığı açıklamada, Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Aradan geçen zaman bize Ali İsmail'i unutturmadığı gibi ona zulmedenleri de unutturmuyor" ifadelerini kullandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü'nün, Dersim Alevi inancında kutsal sayılan dağ keçilerinin avlanması için ihale açtığını kaydeden Beştaş, "Evrensel hukuk normları çerçevesinde kesin korunması gereken türler arasında yer alan Hayvan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde de ifade edildiği üzere soykırımla eş değer olan ve Dersim inancında kutsal sayılan dağ keçilerinin avlanmasına ilişkin karardan bir an önce vazgeçilmelidir. Dağ keçilerinin avlanması suçtur, ayıptır, günahtır, zulümdür, cinayettir" dedi.

Okulların ne zaman açılacağının muamma olduğunu savunan Beştaş, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan bu konuda bir açıklama beklediklerini söyledi.

'PATRONUN NE İTİBARI OLACAK?'

Bu arada AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Sakarya'da patlama meydana gelen hava fişek fabrikasının sahibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aranmasının yargıyı yönlendirme anlamına geldiği eleştirisine, "Patronun ne itibarı olacak bu olup bitenden sonra. Patron başına gelenlere dönsün baksın" yanıtını verdi. (AA)