Erdoğan: Biz bir kaybedersek onların kaybı on olacak

"Türkiye'nin salgın sürecinden güçlü şekilde çıkması hemen birilerini rahatsız etti" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye seyahat uyarısını kaldırmamasını eleştirdi. Erdoğan, "Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin demokraside ve ekonomide hedeflerine ulaşmasına engel olamayacaklar. Biz bir kaybedersek onların kaybı beş olacaktır, on olacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu-Gelir İdaresi Başkanlığı Ataşehir Hizmet Binası Açılış Töreni'nde konuştu.

Korona virüsü (Covid-19) salgını sonrası Türkiye ile birlikte İstanbul'un da cazibesinin artacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni döneme hazırlık için vergi mekanizmalarının etkin ve hızlı işletilmesinin öngörülebilirliğin temel şartı olduğuna belirtti.

Erdoğan, "Türkiye'nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla bir hukuk devleti olduğunu bu alanda da göstermekte kararlıyız. Ülkemize yönelik çifte standartları, iki yüzlü tutumları, ön yargılı yaklaşımları hukuk devleti niteliğimizi güçlendirerek aşabiliriz. Yatırım yapmak, kazanç sağlamak, çalışmak, üretmek için çaba gösteren herkesin yanında olmak tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte temel görevimizdir" diye konuştu.

'TÜRKİYE ÇOK BÜYÜK BİR SIÇRAMA DÖNEMİNDE'

"Salgının dünya ekonomisinde çok ciddi küçülmeye yol açtığı bir dönemde Türkiye'nin olumlu yönde ayrışacağına inanıyoruz" diyen Erdoğan, "Nitekim açıklanan her veri bu iddiamızı teyit ediyor. Ülkemizin sadece toparlanma değil, onun da ötesinde çok büyük bir sıçrama sürecinde olduğunu yavaş yavaş herkes kabul etmeye başladı. Ekonomimize kurulan tuzakları birer birer bozarak yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE BAŞBAKANI JOHNSON'A TEŞEKKÜR: İLKELİ DAVRANDILAR

"Türkiye'nin güçlenmesinin birilerini rahatsız ettiğini" söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin salgın sürecinden sağlıktan üretime kadar her alanda böylesine güçlü şekilde çıkması hemen birilerini rahatsız etti. Avrupa Birliği'nin ekonomiden demokrasiye, şeffaflıktan altyapıya hiçbir alanda esamesi okunmayacak ülkelere kapılarını açarken Türkiye'yi dışarıda bırakması bu rahatsızlığın işaretidir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye'nin demokraside ve ekonomide hedeflerine ulaşmasına engel olamayacaklar. Biz bir kaybedersek onların kaybı beş olacaktır, on olacaktır. Elbette bu konuda daha ilkeli davranan ülkeler de var. Mesela İngiltere. Türkiye'yi karantinadan muaf tutarak attığı olumlu adımla her iki ülkenin de kazanacağı bir iklim tesis etti. Bu bakımdan Sayın Boris Johnson'a özellikle milletim adına teşekkür ediyorum."

Resmen açıklandı: AB Türkiye'ye seyahat uyarısını kaldırmadıResmen açıklandı: AB Türkiye'ye seyahat uyarısını kaldırmadı

'ENFLASYONU TEK HANEYE DÜŞÜRMEKTE KARARLIYIZ'

Enflasyonun 2018 Ekim'deki yüzde 25 seviyesinden geçen yıl sonu itibarıyla yüzde 11,8 düzeyine kadar gerilediğini dile getiren Erdoğan, "Şu anda da yıllık yüzde 12,6 seviyesinde olan enflasyonu, en kısa sürede tek haneli rakamlara düşürmekte kararlıyız ve bunu da başaracağız" dedi.

'BU DEFA TÜRKİYE'Yİ DURDURAMAYACAKLAR'

"83 milyon her birimiz kendi içimize sımsıkı sarılacak ve çok çalışacağız ki ülke olarak hedeflerimize ulaşabilelim" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte bu milleti ya birbirine düşürerek ya siyasi ve ekonomik krizlerle oyalayarak ya teröre boğarak önüne gelen fırsatlara yönelmesini önlemişlerdi. Tarihi tekerrür ettirmek amacıyla içeride ve dışarıda ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar bu defa Türkiye'nin şahlanışını durduramayacaklar. Sokakları karıştırmaktan terör örgütlerini harekete geçirmeye, darbe teşebbüsünden ekonomimize tuzak kurmaya kadar her yolu denediler. Allah'ın yardımı ve milletimizden aldığımız güçle Türkiye düşmanlarını birer birer tepeleyerek işte bugünlere kadar geldik" şeklinde konuştu.

Erdoğan: Asker uğurlayanı toplayın götürün dedimErdoğan: Asker uğurlayanı toplayın götürün dedim

'BİRİLERİ BUNA İNANMAMIŞTI'

Konuşmanın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Erdoğan'a bir tablo hediye etti.

Binanın açılış kurdelesini Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ve diğer davetliler kesti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından yaptığı konuşmada ise "Bu muhteşem güzel eser Başbakanlığım döneminde İstanbul Finans Merkezi olarak buraları ilan ettiğim zaman birileri buna inanmamıştı. Çok zaman kaybettik. Şimdi İstanbul Finans Merkezinin ilk tamamlanmış eserini bugün bu şekilde açıyoruz. Ardından da Merkez Bankasından Ziraat Bankasına diğer bankalara varıncaya kadar hepsi şu anda yükseliyorlar. Burası çok ciddi bir çekim alanı haline gelecek" dedi. (İSTANBUL/AA)