Murat Yetkin: Türkiye'de sorun ve kriz enflasyonu var

Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü sosyal medya açıklamalarından yola çıkarak, mevcut durumdaki tabloyu kaleme aldı. Yedi sorunu ortaya koyan Yetkin, "Endişe verici gelişmelere topluca bakınca tablo daha vahim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı son yazısında Türkiye'de 'sorun ve kriz enflasyonu' yaşandığını ifade etti. Yetkin, tespit ettiği yedi sorunu açıklamalarıyla birlikte paylaştı.

Söz konusu enflasyonun son hamlesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün sosyal medyayla ilgili söyledikleri olarak belirten Yetkin, sorunları 'korona virüsünün henüz geçmemesi, ekonominin toparlanamaması, işsizlik, değişmesi muhtemel seçim yasası, hükümetteki kayırmacılık, medya ve basın özgürlüğü ve barolardaki değişiklik çalışmaları' olarak açıklayan Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Şu anda Türkiye’nin gündeminde bir sorun ve kriz enflasyonu yaşanıyor. Son konu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak’a yapılan terbiyesiz saldırıyı gerekçe göstererek sosyal medyanın tamamen yasaklanmasını istemesi. Bu ortamda Meclis’teki avukatlık yasasından işçilerin kıdem tazminatlarına el koyma girişimine, diğer taraftan seçimlere de el koyabilmek amacıyla kapalı kapılar ardında yürütülen yeni siyasi partiler ve seçim kanunu çalışmalarına dek her biri endişe veren adımlar atılıyor. Üstelik erken normalleşmenin acısı da çıkmaya başladı, pek çok ülke ikinci dalgaya hazırlanırken, Türkiye henüz ilk dalgayı atlatamamış görünüyor. Her biri tek tek kriz sayılabilecek adımlara topluca bakınca tablo daha da vahim görünüyor."

YAZININ TAMAMI