Meclis başkan adayları belli oldu

Meclis Başkanı adayları belli olmaya başladı. Mevcut başkan Mustafa Şentop yeniden aday olurken, CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç'u HDP, İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu'nu aday gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un görev süresinin dolması nedeniyle 27. Dönem ikinci devre başkanlık seçimi 7 Temmuz'da yapılacak.

Cumhur İttifakı adayı olarak mevcut başkan Mustafa Şentop yeniden aday olurken muhalefet partileri de kendi adaylarını gösterecek.

CHP Meclis Başkanlığına Samsun Milletvekili Haluk Koç'u aday gösterirken HDP grubunun adayı İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu olarak belirlendi. İYİ Parti'nin de kendi adayını çıkarması bekleniyor.

TBMM Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılacak. Birinci ve ikinci turlarda üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu yani 400 oy, üçüncü turda ise salt çoğunluk olan 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan aday, Başkan seçilmiş olacak. (DUVAR)