HDP: Halkımız DTK etrafında kenetlenmeli

Demokratik Toplum Kongresi'ne (DTK) yönelik operasyonu kınayan HDP, “DTK’ye saldırı hem çözüm iradesine yönelik bir sabotajdır ve hem de Kürt halkının iradesine karşı hakaret ve onu tanımamaya yönelik bir saldırganlıktır” dedi. HDP açıklamasında, DTK'nin çözüm sürecinde Meclis tarafından muhatap kabul edildiği hatırlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik operasyonlara tepki gösterdi.

"DTK siyasal, kültürel ve toplumsal olarak Kürdistan’da yaşayan tüm halkların ve inançların temsilini bulduğu çok sesli, çok renkli bir kurumdur" denilen HDP açıklamasında, DTK'nin çözüm sürecinde TBMM tarafından muhatap kabul edildiği hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi:

'DARBENİN DEVAMI'

DTK’ye saldırı hem çözüm iradesine yönelik bir sabotajdır ve hem de Kürt halkının iradesine karşı hakaret ve onu tanımamaya yönelik bir saldırganlıktır. İktidarın yıllardır Kürt halkına, temsilcilerine, diline ve kültürüne yönelik inkârcı, yasakçı ve saldırgan tutumunun sonucu olarak gerçekleşen bu siyasi darbe Kürt halkı ve onun iradesinin yok sayıldığına dair net bir mesajdır. Bu saldırı ve baskın DTK Eş Başkanı Sayın Leyla Güven ve Divan Üyesi Musa Farisoğulları’nın dokunmazlıklarının kaldırıldığı darbenin devamıdır.

Bu vesileyle Erdoğan iktidarını tekrar uyarıyoruz. Yüzyıllardır Türk halkıyla beraber yaşamış ortak tarihi ve geçmişi olan Kürt halkına reva gördüğünüz bu zulmü derhal durdurun. Bu yolu deneyen iktidarların sonunun ne olduğunu bizzat gördük. Kumpas ve çeşitli oyunlarla susturulmaya ve suçlu göstermeye çalıştığınız Kürt kurumlarının üzerinden çekin elinizi.

'SALDIRGANLIĞIN NEDENİ BATTIĞINIZ SUÇ HALİNİZ'

Bu tür ucuz operasyonlar ile Kürt halkının iradesini illegalize edemezsiniz. Saldırganlığınızın nedeni her gün daha fazla battığınız suç haliniz ve günden güne toplum nazarında kaybettiğiniz imajınızdır. Kürt halkına saldırarak, düşmanlık yaparak palazlandırmaya ve üzerinden kendinizi var etmeye çalıştığınız milliyetçilik ve onu temsil eden klik sizi kurtaramayacaktır.

Halkımıza çağrımızdır; iktidarın kabul edilemez politikalarına, Kürtlerin diline ve kültürüne saldırı siyasetine ve hem içeride hem dışarıda Türkiye’yi çekmeye çalıştığı savaş girdabına dur demek için hep birlikte harekete geçme zamanıdır. Demokratik Toplum Kongresi şahsında Kürtlerin iradesine yönelik bu saldırıyı kınıyor ve tüm halkımızı DTK etrafında kenetlemeye çağırıyoruz.”

HDP Sözcüsü Ebru Günay da açıklamasında, DTK’ye yönelik polis baskını ve göz altılarla birlikte iktidarın Kürt düşmanlığı politikalarına devam ettiğini söyleyerek, "DTK son birkaç yıldır AKP’nin Kürt düşmanlığının sonucu olarak kriminalize eden baskıya, zora maruz kalan bir alana dönüştürüldü” dedi. (HABER MERKEZİ)

DTK binasına polis baskını: En az 42 kişi gözaltına alındıDTK binasına polis baskını: En az 42 kişi gözaltına alındı

Etiketler HDP DTK kürtler