Arınç: Gökçek benim sakalımı tıraş etti, ben onun kolunu kestim

Melih Gökçek ile yaşadıkları tartışmaya ilişkin "Ben onun kolunu kestim o benim sakalımı tıraş etti. Sakal daha gür çıktı ama kol yerine gelmiyor" diyen Bülent Arınç, FETÖ sorusu üzerine ise "Masum değiliz hiçbirimiz" ifadesini kullandı. Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP ile ittifak konusundaki uyarısı nedeniyle bu konudaki düşüncelerini söyleyemediğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemdeki kavgalarına değinirken, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun tepki göstermemesi nedeniyle "Gökçek Ankara'yı parsel parsel sattı" dediği açıklamayı yaptığını anlattı. Arınç, Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul seçimini kazandığı stratejinin Türkiye'nin her yerinde tutabileceğini söyledi, AK Parti'nin HDP seçmeniyle PKK'yı  aynı kefeye koyan propagandasının büyük yanlış olduğunu vurguladı.

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç, Haberglobal'de 'Jülide Ateş'le 40' programına konuk oldu. Arınç "Nur cemaati üyesi misiniz?" sorusu üzerine, "Üyesi değilim sadece derslerine gittim. Namazlar kılınır Risale-i Nur'dan bir bölüm okunur ve onlar bunun anlamını söylerlerdi. Ben sadece dinleyiciydim. Bir süre devam ettim. Fetullah Gülen'in ortaya çıkması daha sonradır. 80- 90'dan sonra o cemaatten tard edilmiştir Fetullah Gülen. Nurcuları aynı kefeye koymak büyük bir yanlıştır. Nurcular siyasete hiçbir zaman talip olmamışlardır" diye konuştu.

'KARANLIK YÜZLERİNİ GÖREMEDİK'

"FETÖ binlerce insanın beynini nasıl yıkadı" sorusu üzerine "Bunun cevabı 2 dakikada verilmez" diyen Arınç şöyle devam etti: "Kendilerini bu kadar gizleyen çok kötü, çok hesaplı bir örgütle karşı karşıyayız. İnsanlar bir yönüyle eğitime, bir yönüyle maneviyatına bakarak bunlara inandılar. Bunların karanlık yüzlerini maalesef çoğumuz göremedik. Masum değiliz hiçbirimiz."

'EMEKLİ ALBAYLAR VS. HİÇBİR ŞEY BİLMİYOR, HEPSİ ALDATILDI'

Arınç, FETÖ soruşturmasından bir süre tutuklanan damadı Ekrem Yeter ile ilgili "FETÖ sempatisini biliyor muydunuz?" sorusu üzerine ise şöyle konuştu: "Biliyordum tabi. Sempatisi derken onların okullarına hayranlık duymuştu. Bunun ötesinde milyonlarca insanın yaptığını söylüyorum ben. Türkçe Olimpiyatları'nda ne konuştuysam konuştum hiçbirisini inkâr etmem. Ama siyasi olarak, maddi olarak ne verdim ne aldım. İnanın hiçbirimiz 15 Temmuz'da bunlar darbe yapar diye hiç düşünmedik. Şu televizyonlarda konuşan emekli albaylar vs. Hiçbir şey bilmiyorlar. Hepsi aldatıldı. Bugün en çok bağıranlar zamanında en çok onunla içli dışlı olanlardı."

'İMAMOĞLU PKK DEĞİL HDP SEÇMENİNİN DESTEĞİYLE KAZANDI'

"Ekrem İmamoğlu İstanbul'u nasıl kazandı" sorusuna da yanıt veren Arınç, "İstanbul'u büyük fark yaparak ikinci seçimde kazandı. Bunu görmemek için deli olmak lazım. Biz geç kaldık. Bunu itiraf etmemiz lazım" ifadelerini kullandı. Arınç şöyle devam etti: "Bu ayrı bir şey.  Ekrem İmamoğlu'nun seçimi kazanması kendi stratejisi ve Kılıçdaroğlu'nun tutumuna bağlı. Bu strateji Türkiye'nin her yerinde netice verebilir. PKK desteği değil, HDP seçmeninin desteğiyle kazandığı dört dörtlük. Burada bir hata yapılmış olabilir. HDP seçmeniyle PKK'yı  aynı kefeye koymak büyük bir yanlıştır. İstanbul'daki kürt seçmen veya HDP seçmeni tercihini ondan yana kullandı. AK Parti'nin alternatifi ne? Cevaplandırması zor. Anketlere bakıyorum, AK Parti gövdesiyle duruyor, CHP yüzde 25'lerde duruyor."

Bülent Arınç, Melih Gökçek ile husumetinin nedeniyle ilgili soru üzerine ise şunları söyledi:

"Ben tekrar dönmeyeceğim bunlara. O benim hakkımda 30'a yakın tweet attı. Yalan yanlış şeyler söyledi.  O gün bakanlar kurulu vardı. Ben Sayın Davutoğlu ve bakanlardan, bu adamı çağırıp 'Sen ne yapıyorsun? Bir başbakan yardımcısının istifasını isteyecek bir insan mısın? Kendine gel' demesini beklerdim. Onlardan böyle bir şey gelmeyince. Ciddi bir iş yapmak lazım dedim ve o konuşmayı yaptım. İftiraları nedeniyle damadım, kızım ve torunlarımı perişan etti. Ben onun kolunu kestim o benim sakalımı tıraş etti. Sakal daha gür çıktı ama kol yerine gelmiyor."

'MHP HAKKINDA DÜŞÜNDÜĞÜMÜZÜ SÖYLEYEMEYİZ'

"MHP AK Parti için yük mü?" yorumları soruların Bülent Arınç, "Ben bunu iki sebepten söyleyemem. Sayın Cumhurbaşkanımız MHP ile olan ittifaka çok önem veriyor ve bu ittifaka zarar verecek söylemlerden herkesin kaçınmasını istiyor. Bu bizim için de bir talimat. O yüzden içimizden ne düşünürsek düşünelim bunu dışarıda söylemek imkânından mahrumuz" diye konuştu.

'ÇOKLU BARO FEVKALADE YANLIŞ OLUR'

Baroların seçim sistemini ve yapısını değiştirecek düzenleme hakkında da konuşan Arınç, "Bu gösteriler içinde tartaklanan baro başkanlarından biri de arkadaşımdır. Buna yüreğim sızladı. Çoklu baro sistemi fevkalade yanlış olur. Çok büyük yaralara yol açabilir. Burada nispi temsil sistemi hem barıştırıcı, bir araya getirici ve düşünceleri daha çok ortaya koyucu bir fonksiyon ifa edebilir. Çoklu baro sisteminde maalesef her tarafta siyasi ideoloji kendisini gösterir. Barolar değer kaybeder" dedi. (HABER MERKEZİ)