Çanakkale’de 'CHP iktidar olmamalı' tartışması

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) görevli Prof. Dr. Cumhur Aslan’ın sosyal medyada yayınladığı “CHP’nin iktidar olmaması” gerektiği konusundaki paylaşımı, CHP Çanakkale İl Başkanı Metin Ümit Ural tarafından beğenilince parti içi tartışmalara neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

ÇANAKKALE - ÇOMÜ Öğretim Üyesi ve CHP il delegesi Prof. Dr. Cumhur Aslan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, “CHP’nin neden iktidar olmadığı ve niçin olmaması gerektiği ‘Çanakkale CHP’ örneği ile açık ve nettir. Bunları tek tek yazacağım” şeklinde bir paylaşımda bulundu. Prof. Aslan’ın paylaşımı kısa sürede gündem olurken, CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın da gönderiyi beğenmesine, partililerden tepki geldi.

Cumhur Aslan’ın Facebook paylaşımı...

ÖNCEKİ DÖNEM İL BAŞKANINDAN TEPKİ

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çanakkale’deki önceki dönem il başkanlarından Avukat Erhan Tez, söz konusu paylaşım eleştirerek, CHP İl Başkanı Ural ve Prof. Dr. Aslan’ı “provokatörlük” ile suçladı ve “Bu zavallı profesör acaba ne zaman CHP’li olmuş da; böyle derin, boyunu aşan felsefeler yapmaya kalkışmış. Mademki sözüm ona profesörsün; CHP çatısı altına girmeden önce, neden CHP’yi iyice anlamadan, incelemeden, araştırmadan, soruşturmadan koşa koşa CHP’li oluverdin?” dedi.

İL BAŞKANI’NA İSTİFA ÇAĞRISI

Gönderiyi beğenen İl Başkanı Ural’ı da eleştiren Tez, “Uçurumun eşiğine gelmiş olan ülkemizde, yoksulluğun, işsizliğin, açlığın, sefaletin kol gezdiği, üniversitelerin, basının, aydınların susturulduğu, hakkın, hukukun, adaletin kalmadığı, hırsızlığın, adam kayırmanın, yandaşlığın, yalakalığın dalkavukluğun kol gezdiği bu ‘tek adam rejimini’ iktidardan uzaklaştırmak CHP’nin ana muhalefet partisi olarak birinci görevi değil midir?” ifadelerini kullandı ve Ural’a, CHP İl Başkanlığı’ndan istifa etme çağrısında bulundu.

CHP İL ÖRGÜTÜ: ÖZÜR DİLERİZ

Tartışmalar üzerine bir açıklama yayınlayan CHP İl Yönetim Kurulu, “İl başkanımız Sayın Metin Ümit Ural’ın toplum bilimci bir hocamızın sözleri üzerinden linç girişimleriyle karşı karşıya kaldığını üzüntüyle izlemekteyiz. İl başkanımızın, Prof. Dr. Sn. Cumhur Aslan’ın sosyal medyada partimizin eksiklikleri ile ilgili olarak yaptığı yorumun altına beğeni atması, yapılan eleştirileri önemseyip gerekli çalışmaları yapacağımız düşüncesiyledir. Yazının tamamı ve devamı okunduğunda bunun böyle olduğu çok net anlaşılacaktır. Bazı partililerimizin ve kamuoyunun yanlış anlamasına neden olunduysa, bunun böyle olmadığını kamuoyuna ve partililerimize açıklıyoruz. Bir yanlış anlaşılma varsa, tüm partililerimizden bu durum nedeniyle özür diliyoruz. Çünkü hedeflerimizden birisi de parti içi eleştiri ve özeleştiri kültürünü kalıcı olarak yerleştirmektir” ifadeleri kullanıldı.

Prof. Dr. Aslan, daha önce de, “Küba, devrim, Çin, aşı, Atatürk, CHE, Nutuk… Bunların tümü laik-sol metafizik inançlar: Bir tür din bu. Alıcısı bir yığın” paylaşımı nedeniyle eleştirilmişti. (DUVAR)