CHP'den baroların engellenmesine tepki: Yargı tarihinde kapkara bir gün

Savunma Yürüyüşü'nün engellenen avukatlara destek verdiklerini belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu demokrasi tarihinde hem de yargı tarihinde kapkara bir gündür" dedi. Öztrak, polislerin kanunsuz emre uyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Savunma Yürüyüşü engellenen baro başkanlarına destek verdi ve demokrasi tarihinde kara bir gün yaşandığını söyledi.

CHP'li Öztrak düzenlediği basın toplantısında, mahkeme salonlarında 'adalet mülkün temelidir' diye yazdığını hatırlatarak, "Ama Saray adaletin terazisinin ayarını bozuyor, 12 Eylül darbecilerinin bile yapmadığını yapmaya hazırlanıyor. Baroları bölüp, parçalamaya uğraşıyor" dedi. Baro başkanlarının büyük kısmının söz konusu düzenlemeye karşı aynı itirazda bulunduğuna dikkat çeken Öztrak şöyle devam etti:

'VALİLİĞE YAZILI BİLGİ VERİLMİŞ, RET CEVABI GELMEMİŞ'

"Saray bu sesi duymuyor. Vatandaşın savunma hakkına göz dikilen bir ülkede adalet olur mu? Adaletin olmadığı yerde mülk olur mu? Huzur ve refah olur mu? Baro başkanları tepkilerini dile getirmek için yürüyüş yaptılar. Anıtkabir’e gitmek istediler ama Başkent’in girişinde polis barikatıyla durduruldular. Avukatlar ile kanunsuz emre uyan polisler arasında arbede çıktı. Bu hem Türk demokrasi tarihinde, hem yargı tarihinde kapkara bir gündür. Gerekçe olarak da sadece 'Valilik izin vermedi' deniyor. Oysa Ankara Barosu Başkanı’nın açıklamalarına göre valiliğe yazılı olarak bilgi verilmiş. Herhangi bir ret cevabı da gelmemiş. Barışçıl gösteri ve yürüyüş devletin lütfu değil, tüm vatandaşların hakkıdır! Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuk devleti için, savunma hakkı için mücadele veren 'gerçek hukuk insanlarının' yanındayız." (HABER MERKEZİ)