Bahçeli: Kılıçdaroğlu, HDP yürüyüşüne katılacak mı?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP’nin Demokrasi Yürüyüşü için, “Yeni bir 6-7 Ekim hıyanetinin düşünü kuranlar, sokakların izbeliklerinden yeni bir Gezi karanlığı çıkarmayı düşünenler bilsinler ki acıklı durumlara düşeceklerdir” dedi. Bahçeli, “Bizim merakımız, milletvekilliği düşen HDP’lilere haksızlık ve hukuksuzluk yapıldığını iddia eden CHP Genel Başkanı’nın da bulduğu ilk fırsatta terör yürüyüşüne katılıp katılmayacağı meselesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Lideri Devlet Bahçeli, HDP’nin "Demokrasi Yürüyüşü”nü hedef alarak, "Demokrasi teröristlerin istismar ve ihanet paravanı olmayacaktır” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu işaret eden Bahçeli, "Bizim merakımız, CHP Genel Başkanı’nın bulduğu ilk fırsatta terör yürüyüşüne katılıp katılmayacağı meselesidir" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bahçeli’nin yazılı yaptığı değerlendirmede öne çıkan başlıklar şu şekilde:

DEMOKRASİ TERÖRİSTLERİN İHANET PARAVANI OLMAYACAK: Teröre yardım ve yataklık yapan, teröristlere güzellemelerle birlikle övgüler yağdıran iki HDP’li militanın milletvekilliğinin düşürülmesinden sonra yeni bir dayatma ve provokasyon iklimi vasat bulmuştur. Bugün itibariyle ülkemizin farklı noktalarından protesto yürüyüşü başlatan HDP’lilerin ve lekeli destekçilerinin ateşle oynadıkları, yangına körükle gittikleri çok açıktır. Bu terörist komplosunu "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" adıyla maskeleme çabası ise boşuna bir gayret, bir başka ifadeyle hukuk ve ahlak dışı bir tezgâhtır. Yeni bir 6-7 Ekim hıyanetinin düşünü kuranlar, sokakların izbeliklerinden yeni bir Gezi karanlığı çıkarmayı düşünenler bilsinler ki acıklı durumlara düşeceklerdir. Yasa dışı yürüyüş ve gösterilerin sonu ve sonucu hiç kuşkusuz Türk adaletinin şaşmayan ve şaibe kaldırmayan hükmüyle muhataplıktır. Demokrasi teröristlerin istismar ve ihanet paravanı olamayacaktır.

ÖNCE DÖKÜLEN KANLARIN HESABINI VERMELİDİR: Yollarda demokrasi arayanlar, Türk yargısının kararına darbe çamuru atanlar önce aziz şehitlerimizin damla damla dökülen kanlarının hesabını vermelidir. 11 Ağustos 2017’de, henüz 15’indeyken şehit edilen Eren Bülbül evladımızın azılı ve aşağılık katiline sahip çıkanların ne demokrasiyi ağızlarına almaya hakları ne de insanım diye ortalıkta gezmeye yüzleri vardır. Bizim merakımız, milletvekilliği düşen HDP’lilere haksızlık ve hukuksuzluk yapıldığını iddia eden CHP Genel Başkanı’nın da bulduğu ilk fırsatta terör yürüyüşüne katılıp katılmayacağı meselesidir.

CUMHUR İTTİFAKI'NA GEDİK AÇMAK İSTEYENLERİN HANGİ ODAKLARIN HİZMETKÂRI OLDUĞU ARTIK GİZLENEMEZ: Ayasofya Camisi’nin ibadete açılmasıyla ilgili çağrımıza tepki gösterip küçük ve güdük akıllarıyla bizi uyarma densizliğine heves edenlerin, Cumhur İttifakı'nda gedik açmak maksadıyla fitne yayan gafillerin kimlerin değirmenine su taşıdıkları, hangi odakların hizmetkarı oldukları da artık gizlenemez boyutlardadır. Bu yoğun gündem ve gelişmeleri görüşmek, önümüzdeki sürecin siyasi hedeflerini değerlendirmek üzere Milliyetçi Hareket Partisi Başkanlık Divanı bugün toplanacaktır. Ayrıca 19 Haziran 2020’de Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı, 26 Haziran 2020’de Milletvekilleri Toplantısı ile 27 Haziran 2020’de İl Başkanları Toplantısı gerçekleştirilecektir. Milliyetçi Hareket Partisi yeni normalin siyasi şartlarına, muhtemel iç ve dış gelişmelerin hızlı akışına yönelik hazırlıklarını gözden geçirecek, çalışmalarını tam bir inanmışlık, şuur ve ortak akılla yerine getirecektir.