Haydar Baş'tan sonra: BTP'de Deniz Gezmiş'li başlangıç

BTP'nin yeni Genel Başkanı Hüsyein Baş, başlangıcı Deniz Gezmiş'le yaptı: "Kendimi onun gibi Türkiye'nin bağımsızlığına adıyorum."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Babası Haydar Baş'ın vefatının ardından Bağımsız Türkiye Partisi'nde Genel Başkanlık görevine getirilen Hüseyin Baş ilk basın toplantısını yaptı. Partisinin İstanbul il başkanlığındaki toplantıda konuşan Hüseyin Baş, "kendisini Deniz Gezmiş gibi Türkiye'nin bağımsızlığına adadığını" söyledi.

Basın toplantısına ilk olarak babası Haydar Baş'ı anarak başlayan Hüseyin Baş, ''Merhum Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş için başsağlığı dileyen, yanımızda olan, desteklerini belirten tüm dostlarımıza tekrar huzurlarınızda teşekkürü bir borç bilirim. Türk milletinin de başı sağ olsun. Zor günler yaşadık, bizim için acı günlerdi ancak biz çalışmalarımıza Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı ve geleceği için devam etmekteyiz. 2002 ruhu ile 2020 yılında tüm çalışmalarımız tüm hızıyla, tüm teşkilatımızla aynen devam etmektedir" dedi.

29 yaşında olduğunu belirten Hüseyin Baş, "Biz genciz, dinamiğiz, çağdaşız, medeniyet sahibiyiz, tüm kültürümüze, tarihimize, değerlerimize bağlıyız, ciddi bir birikime sahibiz. Dünyanın en genç genel başkanlarından biri olarak '24 yaşında kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına adıyorum' diyen Deniz Gezmiş gibi ben de kendimi 29 yaşında Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlığına adıyorum. Bu noktada gençlere şunu söylemek istiyorum: Senin bir hayalin var ve o hayali birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

'TEK BARO' MESAJI

Kendisi de bir avukat olan Hüseyin Baş son dönemde baro sistemi ile ilgili düşünülen değişikliklerle ilgili de partisinin görüşünü şöyle açıkladı: "Bugün tek bayrak, tek vatan, tek millet diyen bir anlayış ve bunun uğruna adeta demokratik krallığı dikta eden bir anlayış, size ne oluyor da bugün çoklu baro diyorsunuz. BTP olarak 'tek baro'nun arkasında olduğumuzu hukukçu kimliğimle ifade etmek istiyorum."

BTP Genel Başkanı Haydar Baş, 14 Nisan günü korona virüsü nedeniyle vefat etmiş, 4 Mayıs'ta online olarak düzenlenen MYK toplantısında yerine oğlu Hüseyin Baş seçilmişti. (HABER MERKEZİ)