DTK: Halk iradesi yargılanamaz

DTK, Eşbaşkan Leyla Güven, divan üyesi Musa Farisoğulları'nın vekilliklerinin düşürülmesi işlemiyle ilgili yazılı açıklama yaptı: Halk iradesi yargılanamaz. Bu hakikati hiçbir güç değiştiremez.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Eş Başkan ve Hakkâri milletvekili Leyla Güven ile DTK Divan Üyesi Diyarbakır milletvekili Musa Farisoğulları’nın vekilliklerinin düşürülmesi işlemine "Siyasi darbe" diyerek tepki gösterdi.

“AKP bizim için bir siyasi parti olmaktan çıkmıştır” denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Bunu tüm halkımız ve demokratik kamuoyu böyle bilmelidir. Demokratik tüm kuralları ve ilkeleri ortadan kaldıran bir organizasyon olarak AKP Kürt düşmanlığının yanısıra demokrasi ve hukuk düşmanı olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

AKP'nin bu kararla hedeflediği temel mesele Kürt halkının iradesine müdahale ederek tüm Kürtleri bir kaosun içine sürüklemek ve buradan kendilerine bir çıkış sağlamaktır. Ancak Türkiye'de siyaseten içinde bulunduğumuz denklemin gerçekliği, bu saatten sonra Kürtler'e saldırarak kimseye bir çıkış yolu sağlamaz. Bu gerçeği tüm kamuoyuna yeniden hatırlatmak istiyoruz."

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

“Bir kez daha yüksek sesle söylemek istiyoruz. Halk iradesi yargılanamaz. Bu hakikati hiçbir güç değiştiremez. Bugün bizleri yargılayanlar yarın sıra kendilerine geldiğinde bizlerden ve Kürt halkından hiçbir şey beklemesinler. Bizler kaldığmız yerden halkımızın bize yüklediği demokratik misyonu ve görevi sonuna kadar her koşulda sürdürmeye kararlıyız. Kürtlerin ve demokrasinin düşmanı olanlar kesinlikle kaybedecektir.

En başta halkımızı ve tüm demokratik kamuoyunu bu hukuksuz karar karşısında eş başkanımız ve Hakkari milletvekili sayın Leyla Güven, Divan Üyemiz ve Amed milletvekili sayın Musa Farisoğulları ile dayanışma içinde olmaya ve bu hukuksuz karara karşı demokratik tepkilerini dile getirmeye davet ediyoruz.” (DUVAR)