CHP, Şentop'un kapısına Anayasa bıraktı: Demokrasi için kara bir gün

CHP'li bir ve HDP'li iki vekilin milletvekilliklerini düşürülmesi işlemini protesto eden CHP'liler, TBMM Başkanı Şentop'un kapısına Anayasa bıraktı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Hâlâ var olduğunu, yürürlükte olduğunu TBMM Başkanı'na hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP milletvekilleri, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın vekilliğinin düşürülmesi işlemi nedeniyle Meclis Başkanlığı makamı önünde alkışlı protesto gösterisi yaptı. Vekiller, "Hak, hukuk, adalet" sloganı attı.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop ise CHP milletvekilleri gelmeden 1 dakika önce makamından ayrıldı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Anayasa ve Meclis İç Tüzüğünü Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un kapısına bıraktı. Altay, Anayasa'yı kapıya bırakırken "Hâlâ var olduğunu, yürürlükte olduğunu TBMM Başkanı'na hatırlatmaktan büyük üzüntü duyuyorum ama buna ihtiyaç doğdu" dedi.

'ATATÜRK'E HESAP SORAN MECLİS SARAYDAN TALİMAT ALIR HALE GELDİ'

Daha sonra açıklama yapan Altay, "Bugün demokrasimiz için kara bir gündür; lekeli, ayıplı bir gündür ama bu hiçbir zaman önce CHP Meclis Grubumuzu sonra milletimizi bir karamsarlığa sevk etmemelidir. Bu büyük meclis kurulduğu vakit, kendisini ve Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hesap sorar iken bugün bu meclis, 100. yılında saraydan talimat alır hale gelmişse bu Türk demokrasisi için kara bir gündür. Bu utançla bu meclisin yaşamaması için CHP olarak, ne kadar örselenmiş olsa da ne kadar törpülenmiş olsa da demokrasimizi yaşatmaya, güçlendirmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP ve HDP'den üç ismin vekilliği düşürüldü: Enis Berberoğlu, Leyla Güven, Musa FarisoğullarıCHP ve HDP'den üç ismin vekilliği düşürüldü: Enis Berberoğlu, Leyla Güven, Musa Farisoğulları

'DEMOKRASİ TEPKİ VE ELEŞTİRİ REJİMİDİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Engin Altay, "Erdoğan unutmasın, demokrasinin yüceliği yönetenlerin sabrıyla ve hoşgörüsüyle doğru orantılıdır. Erdoğan unutmasın, demokrasi tepki ve protesto rejimidir. Erdoğan unutmasın, kendisini eleştirenler eleştirmeye, biat etmesi istedikleri biat etmemeye ve her zaman yanlışını konuşmaya yetecek kadar insan vardır" ifadelerini kullandı.

Enis Berberoğlu yeniden cezaevine girecekEnis Berberoğlu yeniden cezaevine girecek

"Erdoğan kendisini eleştiren herkesi terörist ilan etmek suretiyle, Türkiye düşmanı ilan etmekle Türkiye'ye en büyük düşmanlığı yaptığını unutmasın" diyen Altay, şöyle devam etti:

"Erdoğan'a hiçbir CHP'li, hiçbir demokrasiperver vatandaş bundan sonra da diz çökmeyecek, susmayacak ve yılmayacaktır. Enis Berberoğlu ve diğer iki HDP'li sayın milletvekilinin bugün hukuksuz bir şekilde vekilliğinin düşürülmüş olması aslında Erdoğan'ın kendi arzusuyla bize bir ayar gibi algılansa da Erdoğan'a teşekkür ediyoruz: Bugünkü tutum AK Parti'ye oy veren seçmen için de Erdoğan'a karşı artık işin tadını kaçırdığını ve hakikaten bir diktatör olduğunu tescillemiş ve AK Parti seçmenine hissettirmiş, anlatmış oldu. Demokrasi mücadelesi zordur. Enis Berberoğlu dahil 139 milletvekilimiz her türlü bedeli ödemeye hazırız." (HABER MERKEZİ)