Mansur Yavaş: Amaç Ankaralıyı cezalandırmak

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş nisan ayında belediyenin gelirlerinin azaldığını, giderlerinin ise arttığını açıkladı. Belediye Meclisi’nde bütçenin yüzde 10’una kadar borçlanma talebinin reddedildiğini hatırlatan Yavaş, “Buradan anlaşılıyor ki, meclisteki muhalefetin en büyük amacı Ankaralı’ya yapılan hizmet ve ödemelerin aksaması, Ankaralı’nın cezalandırılmasıdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından açıklama yaparak nisan ayında belediyenin gelirlerinin yüzde 55 azaldığını, giderlerin ise salgın nedeniyle yüzde 15 arttığını açıkladı. Hazine payının yüzde 49 oranında azaldığını da belirten Yavaş, belediye Meclisi’nde AK Parti ve MHP’li üyelerce onaylanmayan bütçenin yüzde 10’u kadar borçlanma yetkisine dair de eleştirilerini sıraladı.

‘100 MİLYONA KADAR BORÇLANMA YETKİSİ SINIRLANDIRILARAK VERİLDİ’

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin nisan ayında gelirlerinin 229 milyon TL azaldığını, giderlerinin ise 58 milyon TL artış gösterdiğini ifade eden Yavaş, “Salgının uzaması halinde, ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere bütçenin yüzde 10'una kadar borçlanma talebimiz reddedilmiş ve 6 milyonluk nüfus için sadece 100 milyona kadar borçlanma yetkisi sosyal yardım ve taşımacılık sektöründe kullanılmak üzere sınırlandırılarak verilmiştir” dedi.

Kendi yönetiminin öncesinde tüm borçlanma isteklerine onay verildiğini belirten Yavaş, “Oysa bizden önce tüm borçlanma isteklerine aynı belediye meclisi sorgusuz sualsiz onay vermiştir. Buradan anlaşılıyor ki, meclisteki muhalefetin en büyük amacı Ankaralı’ya yapılan hizmet ve ödemelerin aksaması, Ankaralı’nın cezalandırılmasıdır. Bunun başka bir izahı olamaz” ifadelerini kullandı.

‘ANKARA HALKININ TAKDİRİNE SUNUYORUZ’

Altyapı çalışmaları için kredi kullanma talebinin belediye meclisinde görüşülmesinin de AK Parti ve MHP’li üyelerce ertelendiği ASKİ’ye ilişkin ise Yavaş, “ASKİ 2020 bütçesinin tarihinde ilk defa eksi 477 milyon TL açıkla kabul edilmesini ve 'kendi imkanlarınızla halledin' denmesini de Ankara halkının takdirine sunuyoruz. Ankaralının sağlığını korumak hepimizin görevidir. Zira söz konusu olan bizim ve sevdiklerimizin de sağlığıdır” ifadelerini kullandı. (DUVAR)