Murat Yetkin: Siyasiler, gerilimin halkı bıktırdığını görmeli

Gazeteci Murat Yetkin, salgın günlerinde normalleşmeye doğru atılacak adımları değerlendirdi. Günlük hayattaki normalleşme kadar siyasi bir normalleşmenin de lazım olduğunu belirten Yetkin "Siyasi liderler sürekli gerilim politikasının artık bir avuç fanatik dışında halkı bıktırdığını görmeli" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci-yazar Murat Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı yazısında, Türkiye'nin korona virüsü salgınındaki normalleşme takvimini değerlendirdi. Yunanistan ve Bulgaristan ile kara sınırlarının açılmasının daha önceye çekilmesinin mümkün olduğunu belirten Yetkin, 15 Haziran’da halka açık “istirahat ve eğlence yerleri” üzerindeki yasağın son bulabileceğini kaydetti. Yetkin, düğün salonu, sinema ve gösteri merkezi üzerindeki kısıtlamanın birkaç hafta daha devam edebileceğini de ekledi.

Günlük hayattaki normalleşme kadar siyasi bir normalleşmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Murat Yetkin, salgın günlerinde bile siyasi kutuplaşmanın son bulmadığını aktardı. Halkın, siyasetçilerin yarattığı gerilimden bıktığını ve siyasi normalleşme üzerinde durulması gerektiğini belirten Yetkin'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Ne Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri kötülemesi belediyelere yönelik halk desteğini azalttı, ne de sorumsuz muhalefet sözcülerinin yaymaya çalıştığı güvensizlik Sağlık Bakanı ve bilim insanlarının güvenilirlik desteğinin Cumhurbaşkanı dahil siyasilerin üstünde olmasını engelledi.

Belki de bu yüzden, Cumhurbaşkanı 11 Mayıs konuşmasında, ilk kez belediyelerin katkısını bir tek cümle içinde de kalsa övdü, ilk kez konuşmasında doğrudan CHP’ye vurmadı. Bunda muhtemelen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 10 Mayıs’taki bir canlı yayında Sağlık Bakanlığını başarılı bulduğunu söylemesi de pay sahibi olmuştur.

Yeterli mi? Hayır. Siyasi liderler sürekli gerilim politikasının artık bir avuç fanatik dışında halkı bıktırdığını görmeli. Siyasi normalleşme üzerinde daha çok durmak gerekiyor."

YAZININ TAMAMI