Gelecek ve Deva'da gündem: Teşkilatlanma

Yeni kurulan siyasi partiler korona virüsü salgını nedeniyle sekteye uğrayan teşkilatlanma çalışmalarına bayramdan sonra hız verecek. 50 il, 130 ilçe teşkilatı atayan Gelecek Partisi açık havada kongre planları yapıyor. Teşkilat çalışmalarına başlayan DEVA ise bayramdan sonrası hızla 50-60 ile atama yapmayı hedefliyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Gelecek Partisi’nin kuruluşunun üzerinden 5, Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) kuruluşunun üzerinden 2 ay geçti. Her iki parti de korona virüsü salgını nedeniyle alınan tedbirlere karşın teşkilatlanma çalışmalarını sürdürüyor.

GELECEK PARTİSİ’NDE HAZİRAN HEDEFİ: 60 İL, 200 İLÇEYE ATAMA

Edinilen bilgiye göre geçtiğimiz aralık ayı başında kuruluşunu gerçekleştiren Gelecek Partisi bugüne kadar 50 il, 130 ilçe teşkilatı için atama gerçekleştirdi. 10 il teşkilatıyla ilgili çalışmalarda sona gelinirken bu illerin atamasının da mayıs ayı içinde yapılması bekleniyor. Haziran ayı başında 60 il, 200 ilçe teşkilatının atamasının tamamlanması hedefleniyor.

AÇIK HAVADA KONGRE PLANI

Yeni siyasi partilerin il teşkilatlarının kuruluşunun ardından il, ilçe kongrelerini yapması gerekiyor. Ancak korona virüsü nedeniyle kapalı salon toplantılarına bir süre daha izin verilmesi beklenmiyor. Bu nedenle Gelecek Partisi, il-ilçe binalarının önünde ya da yakınlarında uygun açık alanlarda kongre yapmanın yollarını arıyor. Az sayıda kişi ile kongre yapmak daha kolay olacağı için üye başvurularının da şimdilik durdurulduğu biliniyor.

PARTİ GENEL MERKEZİ HAZIR, BAYRAM SONRA AÇILACAK

Gelecek Partisi’nin genel merkez binasının tadilatı tamamlandı. Parti toplantıları ve teşkilat çalışmalarının bir süre daha video-konferans yöntemiyle devam etmesi, bayram sonrası da genel merkezin kontrollü olarak kullanıma açılması bekleniyor.

Siyasi partiler korona virüsü salgını dolayısıyla çok fazla saha çalışması yapamıyor. Gelecek Partisi de bu süreçte sosyal medya hesaplarına ağırlık verdi. Partinin sosyal medya hesaplarının 8 milyona hitap ettiği, normalleşme ile birlikte teşkilatların saha çalışmalarına hız verileceği öğrenildi.

DEVA PARTİSİ’NDE TEŞKİLATLANMA İÇİN KOMİSYONLAR KURULDU

İlk korona virüsü vakasının açıklandığı gün kuruluşunu ilan eden DEVA da teşkilatlanma çalışmalarına başladı. Parti organlarını da tele konferans yoluyla yapılan toplantılarla oluşturan DEVA, teşkilatlanma çalışmalarında da aynı yöntemi kullanıyor. Bir parti yetkilisinin verdiği bilgiye göre teşkilatlanma çalışmalarını 18 bölgede 90 kişi yürütüyor. Teşkilatlanma için oluşturulan komisyonlar internet üzerinden il ve ilçelerden gelen başvuruları alarak incelemeye başladı.

TEŞKİLATLARIN YARISI YENİ İSİMLERDEN OLUŞACAK

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı bir programda teşkilatlanma çalışmalarıyla ilgili, “Bu yeni bir parti. Önce kendi kimliğimizi oluşturacağız. Kurucularımızın yarısı daha önce siyaset yapmamış insanlar. Teşkilat mensuplarının yarısının da daha önce siyaset yapmamış insanlardan olmasını isteyeceğiz” dedi. Bu ilke doğrultusunda DEVA teşkilatlarının yeni isimlerden oluşmasına dikkat edilecek. Komisyon çalışmaları tamamlandıktan sonra belirlenen 3 kişilik kurucu il ve ilçe heyeti atamalarının bayramdan sonra yüz yüze görüşmeler de yapıldıktan sonra atacağı öğrenildi. Bir parti yetkilisi birçok ille ilgili çalışmada sona gelindiğini normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte haziran ayı içinde aynı anda 50-60 il kurucu heyetinin aynı anda atamasının yapılabileceğini söyledi.

DEVA Partisi Genel Merkezi’nin tadilatı 19 Nisan’da tamamlandı. Normalleşme adımlarıyla birlikte genel merkezin de kontrollü olarak kullanıma açılması planlanıyor.