HDP'li Önlü: Pülümür'deki yazı 90'lara dönüş mesajı

Dersim'de dağa yeniden 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazılmasının yeni bir politikanın devreye konulmasının işareti olarak yorumlayan HDP Milletvekili Alican Önlü, “90’ları yeniden yaşatacağız” mesajı verildiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Milletvekili Alican Önlü, Dersim'in Pülümür ilçesinde askerler tarafından dağa 10 yıl aradan sonra yeniden 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazılmasının 1990'lı yıllara dönüş mesajı taşıdığını söyledi.

Yazının çalışması yine askerlerce havadan görüntülenerek basına servis edilirken, Tunceli Valisi Tuncay Sonel de sosyal medya hesabından fotoğrafı paylaşmıştı. HDP'li Önlü, geçmişten bu yana dağlara, taşlara ırkçı ve tekçi söylemlerin yazıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2002'den sonra "Bunlar tekçi söylemler" diyerek hepsinin silineceğini söylediğini hatırlattı. Önlü, "Sonra baktık ki bu AKP’nin bir politika karakteridir. Tam tersine kendisinden önceki 90 yıllık retçi, tekçi, asimilasyoncu politikanın daha katmerli halini getirdi” dedi.

'AKP, MHP, ERGENEKON'

Yeni bir politikanın devreye konulmaya çalışıldığını söyleyen Önlü, mezarların tahrip edilmesi, PTT yoluyla cenazenin yollanması birbirinin takibi olduğunu savundu. Yerel ayağının da aynı şekilde hazırlığını yaptığını dile getiren Önlü, "Nedir yerel hazırlığı? Demiştim ya bir AKP partisi yok artık. İttifak güçleridir. AKP, MHP ve Ergenekon herkes bir ayağını oluşturuyor. Süleyman Soylu da dikkat edin Diyarbakır ilçesi Kulp için ‘karanlık güçler’ diye söylemde bulundu. Tam da süreç olumlu gelişirken, Meclis'te infaz yasası tartışılırken, Kulp’ta siviller katledildi. Onların katledilmesi boşuna bir şey değildi. İki defadır Kulp’ta böyle şeyler yaşanıyor" diye konuştu.

Pülümür’de dağa yazı yazılmasının, valilik tarafından propagandasının yapılmasının bir sürecin başlatılma durumu olduğunu öne süren Önlü, “Valinin Pülümür’de dağa yazı yazması, propaganda yapması kaygı vericidir. ‘90’ları yeniden yaşatacağız’ mesajıdır” dedi. (MA)