'Medya virüsleri halktan gerçeği gizleyenlerdir'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde yayınladığı mesajda, "Medya virüsleri' güce eleştirel bakan, gerçeklerde ısrar eden gazeteciler değil, güçten destek alıp gerçekleri halktan gizleyenlerdir" dedi ve "Halkın haber almak hürriyetini savunan gazetecilerin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde bir mesaj yayınladı.

"Kimse unutmasın, gerçekleri yazdıkları için gözaltına alınan, tutuklanan gazeteciler kalemlerini satmazlar, kiralamazlar, onlar gazetecilik yaparlar" diyen Kılıçdaroğlu'nun mesajı şöyle:

"Güce teslim olmayan, gazetecilik yapan medya kuruluşlarını Basın İlan Kurumu da RTÜK de dizayn edemez. Bu medya kuruluşları, iktidarın BİK ve RTÜK sopasına karşı onurlu duruşlarını korudular, koruyacaklar. 'Medya virüsleri' ise güce eleştirel bakan, gerçeklerde ısrar eden gazeteciler değil, güçten destek alıp gerçekleri halktan gizleyenlerdir.”

“Halka gerçekleri aktarmak gibi kutsal bir görev üstlenen, halkın haber almak hürriyetini savunan gazetecilerin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun.” (ANKA)