AK Partili üye hakaret mesajını 'birlik beraberlik' diyerek sildi

İzmit Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Erkan Aksoy, CHP’liler hakkında hakaret içeren sosyal medya paylaşımını tepkiler üzerine kaldırdı. AK Parti Sosyal Medya Etik Kurallarının açıklanmasının ardından paylaşımı silen üye, “en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde muhalefetin ayrıştırıcı, kin ve öfke nöbetlerine alet olmaktan” üzüntü duyduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

Ogün Akkaya 

KOCAELİ - İzmit Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesi Engin Aksoy sosyal medya hesabından CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in fotoğraflarının yer aldığı hakaret içeren paylaşım yaptı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın parti mensuplarının uyması için 12 maddeden oluşan “Sosyal Medya Etik Kuralları”nı açıkladığı gün yapılan paylaşım büyük tepkiye neden oldu. Gelen tepkiler üzerine paylaştığı mesajı kaldıran Aksoy yeni bir paylaşım yaparak, “Cumhurbaşkanımıza ağır hakaret ve iftiralarıyla bizleri rencide eden CHP'li Engin Özkoç'a yönelik bir arkadaşımın hesabındaki paylaşımı kendi hesabımdan dikkat etmeden paylaştım. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'e yönelik özel bir itham ve kasıt olmadığı halde bu paylaşımdan yanlış anlamlar çıkarılması üzerine hemen hesabımdan kaldırarak sildim. En çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde muhalefetin ayrıştırıcı, kin ve öfke nöbetlerine alet olmaktan üzüntü duyduğumu belirterek, kamuoyunun bilgilerine sunuyorum'' ifadelerini kullandı.

Aksoy'un paylaşımında çeşitli hakaretler bulunuyordu.

‘KİRLİ İÇ DÜNYASININ DIŞA YANSIMASINA ŞAHİT OLDUK’

Aksoy’un mesajına tepki gösteren CHP İzmit ilçe Başkanı Hakan Çakar ise şu açıklamayı yaptı: “Kafasının içinde zerre bilgi, kültür, birikim olmayan insan demeye dilim varmayan, insan sıfatını dahi kaybetmiş, AKP'nin İzmit Belediyesi Meclis üyesi Erkan Aksoy'un maalesef kirli iç dünyasının dışa yansımasına şahit olduk. Buradan kullanmış olduğu küfrü yazmak dahi istemiyorum, sahip olduğum ahlakım buna elvermez, bunu okuyup gören kadınlarımızdan utanırım, yüzüm kızarır. Keşke o kirli iç dünyanla baş başa kalıp, varlığınla kirlettiğin dünyayı, söylediklerinle de iyice çirkinleştirmeseydin. Tabii bu zaatın gelmiş olduğu siyasi geleneğin geçmişinde, hakaretler, küfürler, aşağılamalar olması sebebiyle bunlara da şaşırmamak lazım.”

‘TOPLUMUN TEMİZ VİCDANINA HAVALE EDİYORUM’

“Edepsizlik yapan bu zatın söylemiş olduğu sözler elbet yargı nezdinde karşılığını bulacaktır. Ancak bu toplum vicdanını tatmin etmeyecektir. İçinde zerre ahlak barından bir siyasi anlayış böylesi bir zatın siyasetin içinde değil tutmak toplum içine dahi karışmasına izin vermez. AKP'nin ilgili zat hakkında gerekli işlemi yapıp siyasetten uzaklaştırılması bir toplum görevidir. Bu zihniyeti toplumun temiz vicdanına havale ediyorum.”