'Cumhurbaşkanı trollere ve pelikancılara seslendi'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasını eleştirerek, "Konuşma tam anlamıyla trollere sesleniş konuşması pelikanlara sesleniş konuşmasıydı. Pelikanlara istikamet gösterme, nereden saldırılacak, hangi polemik alanları açılacak, gündem nasıl değiştirilecek konuşmasını hep birlikte dinledik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasını eleştirerek, "Konuşma trollere sesleniş konuşmasıydı, pelikancılara sesleniş konuşmasıydı" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın LGBTİ+ bireyleri hakkında söylediği sözleri eleştiren Ankara ve Diyarbakır Barosu'na soruşturma açılmasına da tepki gösteren Özel, "Buradaki mesele tartışmayı büyüterek gerçek gündemin göz önünden kaçırılmasıdır" ifadesini kullandı.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'BAROLARA SALDIRILAR GÜNDEM DEĞİŞTİRME ÇABASI' 

Özgür Özel, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın LGBTİ+ bireyleri hakkında söylediği sözleri eleştiren Ankara ve Diyarbakır Barosu'na soruşturma açılmasına tepki gösterdi.

Özel, buradaki meselenin tartışmayı büyüterek gerçek gündemin göz önünden kaçırılması olduğuna dikkat çekti. Özel, "Yoksulluğu, işsizliği, bugün sahip çıkılmamışlığınızı, bugün içinde bulunduğunuz zorlukları konuşmayın tartışmayın yerine başka şeyler tartışılsın diye üretilen suni gündemlerdir" dedi.

Baroların açıklamasını bir siyasi partinin eleştirmesinin doğal olduğuna vurgu yapan Özel şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanı sözücü, İletişim başkanı, Adalet Bakanı, Meclis Başkanı... 8-9 yerden en şiddetli sözler ve kendiliğinde harekete geçen yargı ve soruşturmalar. Böyle bir yaklaşım kabul edilebilir değildir. Baroya saldıran da saldırtan da CHP'ye saldıran saldırtan da, gazetecileri içeri atan içeride tutan anlayışta tamamen bu anlayıştır."

'ALTUN ARAZİYİ KİRALAMADAN ÖNCE İŞGAL ETMİŞ'

CHP Grup Başkanvekili Özel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin yanındaki araziyi kiralamadan önce işgal ettiğini söyledi.

Özel, Altun'un henüz kiralamada önce araziye duvar yaptığını, taş döşettiğini ve çardak yaptığını belirterek bu bilgileri, Altun'un komşusu sanatçı Şükriye Tutkun'un söylediğini dile getirdi.

Gelen şikayetler üzerine duvarın yıkıldığını belirten Özel sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıkıldığı gün Vakıflar'dan yer kiralanmış. Demek ki yapıldığı gün kiralanmamış. Vakıf arazisine el atmış suç üstü olunca gidip orayı kiralamış beyefendi. Doğru mu? Doğru. Nereden doğru? Vallahi Şükriye Tutkun'dan doğru. Mikrofonu uzattılar hanımefendi sanatçı doğrusunu söyleyeyim mi dedi. Doğrusunu söyledi valla."

Boğaziçi Kanuna'na atıf yapan Özel, "Fahrettin Altun'un çardağında, mangalında ne toplumsal yarar var. İşlenmiş mi tapuya? Yapılmış, yıkılınca gidip kağıt üzerinde kiralanmış aylık 250 liraya" dedi.

'CUMHURBAŞKANI ULUSA DEĞİL PELİKANCILARA SESLENDİ'

Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleştirdiği ulusa sesleniş konuşmasını eleştirerek, "Konuşma trollere sesleniş konuşmasıydı, pelikancılara sesleniş konuşmasıydı" dedi.

Özel şunları söyledi: "Açık söyleyelim konuşma ulusa sesleniş konuşması değildi. Hatta bir partiye de sesleniş konuşması değildi. Çünkü çok eminiz ki AKP'nin üyeleri dahil özellikle de seçmenleri bu konuşmadan hoşnut olmadılar. Pek çok vatandaşımız böyle bir günde böyle bir gündemde bunlar mı konuşulur dedi, isyanını dile getirdi. Millet can derdindeyken Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı hangi dertteymiş diye tepki gösterdik. Konuşma tam anlamıyla trollere sesleniş konuşması pelikanlara sesleniş konuşmasıydı. Pelikanlara istikamet gösterme, nereden saldırılacak, hangi polemik alanları açılacak, gündem nasıl değiştirilecek konuşmasını hep birlikte dinledik."