Demokrat Parti'den İmamoğlu açıklaması: Kumpasla işimiz olmaz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik limon alımına ilişkin iddialarda bir eski yöneticisinin de adı geçen Demokrat Parti'den açıklama: "Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele usullerinin dışında hiçbir yola başvurmadık, başvurmayız"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Limon alımı konusunda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na "kumpas düzenlendiği" iddiaları ile ilgili Demokrat Parti'den (DP) açıklama geldi. "Partiye yapılan haksız ve mesnetsiz beyanlar üzerine" bir açıklama yapma gereği duyulduğunu belirten Demokrat Parti Basın ve Propaganda Başkanlığı açıklamasında, olayda bahsi geçen kişinin partinin kurumsal hiyerarşisi içerisinde herhangi bir görevi olmadığı ifade edildi.

Açıklamada şunlar söylendi: “Mersin ili Erdemli ilçesinde basına ve Adliye’ye intikal eden ‘İmamoğlu’na kumpas’ iddiaları ile ilgili kurumsal kişiliğimize haksız, mesnetsiz illiyet bağı oluşturma gayret ve beyanlarını esefle takip etmekteyiz. Öncelikle Demokrat Parti olarak 2019 Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde hiçbir siyasi parti ile ittifakımız olmamıştır. Bahsi geçen kişilerden birisi (E.T.) geçmiş yerel seçim döneminde kısa bir süre ilçe başkanlığımızı yapmış ve ne bu iddialar ortaya çıktığında ne de bugün partimizin kurumsal hiyerarşisi içerisinde bir görevi bulunmamaktadır.

Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele usullerinin dışında hiçbir yola başvurmadık, başvurmayız ve başvuranları da onamayız bilakis şiddetle kınarız. Yanlış ve haksız kanı oluşturma gayretlerine karşı hem Mersin İl Başkanlığımız hem de Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanlığımız gerekli tahkikat, takibatı yapmış ve kamuoyunu bilgilendirmiştir."

NE OLMUŞTU?

İstanbul ve Mersin Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle üreticilerden satın alınan 100 ton limon ile ilgili Ekrem İmamoğlu'na yönelik kurgulandığı ortaya çıkan görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada, kameramanlık yapan Erdemli Yerel Diriliş Gazetesi imtiyaz sahibi Mahmut Dölek, Dölek'in konuştuğu ve 'çiftçi gibi' açıklamalar yapan Ömer Tuncel ve ikilinin röportajını cep telefonuyla görüntüleyen Erdemli Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Emrah Toraman'ın yanı sıra Kumkuyu eski Belde Belediye Başkanı Ömer Sezer gözaltına alınmıştı.

İddiaya göre, çiftçi rolündeki Ömer Tuncel ve Mahmut Dölek yakın arkadaşları Burhan Arslan'a ait limon bahçesine gitti. Mahmut Dölek, kamerası ile çiftçi rolüne büründürdüğü arkadaşı AK Parti Erdemli ilçe yöneticisi ve şu anda bir mobilya mağazasında müdürlük görevini yürüten Ömer Tuncel ile limon ağaçlarının önünde röportaj yaptı. Bu sırada, bahçede bulunan DP'nin eski ilçe başkanı Emrah Toraman ise cep telefonu ile röportajın görüntüsünü gizlice çekti. Emrah Toraman, arkadaşı olan Mahmut Dölek'i çekimi durdurup, limon satın alınan kişiler için özellikle ‘Yandaş” vurgusunu yapması yönündeki uyarısını da içeren cep telefonu görüntüsünü daha sonra aralarındaki WhatsApp grubunda paylaştı. (HABER MERKEZİ)