Bahçeli: Kılıçdaroğlu’nun her çağrısı çürük ve beyhudedir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den, 'liderler TBMM'nın 23 Nisan oturumuna katılmalı' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt: Her çağrısı çürük, her teklifi beyhudedir

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan mesajında, tüm liderlere Meclis özel oturumuna katılma çağrısı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Bahçeli, “Bizim 23 Nisan’da TBMM’nin özel oturumuna katılıp katılmamamız Kılıçdaroğlu’nun bileceği ve takdir edeceği bir konu değildir. Ondan duyacak ve öğrenecek hiçbir şey de olamayacaktır” dedi.

Bahçeli, Meclis’in kuruluşunun 100. yıldönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hadim ve hakim döneminin resmen başlamasıyla TBMM daha da güçlenip asli ve temel fonksiyonlarına tam manasıyla odaklanmıştır. Bu yalın gerçeği göremeyen, görmek istemeyen müflis siyasi tacirlerin yalan ve iftiraları milletimizin sinesinden dönmeye mahkum ve mecburdur. TBMM’nin saygınlığına gölge düşürmek için kuyruğa girenlerin demokrasiden bahsetmesi, fitneye beden olmaları, bölücü mihraklarla emel birlikteliğine heves etmeleri hazin verici bir çarpıklıktır” dedi.

Bahçeli, siyasi parti genel başkanlarına 23 Nisan özel oturumuna katılma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu’na “işine bakması, boyunu ve haddini aşan yorum ve açıklamalardan uzak durması” tavsiyesinde bulundu. Bahçeli şunları ifade etti:

“Sözde tutuklu ve mahkûm gazetecileri bile aldatan, İnfaz Düzenlemesiyle ilgili kanuna 18 milletvekiliyle ret oyu kullanan Kılıçdaroğlu’nun her çağrısı çürük, her teklifi beyhudedir. Bizim 23 Nisan’da TBMM’nin özel oturumuna katılıp katılmamız Kılıçdaroğlu’nun bileceği ve takdir edeceği bir konu değildir. Ondan duyacak ve öğrenecek hiçbir şey de olamayacaktır. Sağlık durumu müsait ve katılmaya müzahir her milletvekilinin 23 Nisan’da Meclis’te olması, yüzüncü yıldönümün sevincine ortak olması tutarlı ve isabetli bir davranıştır.” (DUVAR)