HDP: Meclis çalışmaya devam etmeli

HDP Sözcüsü Ebru Günay, korona virüsüne karşı mücadele sürecinde Meclis’in açık kalması gerektiğini söyledi. Günay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının iktidar içi kavgayla ilgili olduğunu öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Sözcüsü Ebru Günay, iktidarın korona virüsü salgınıyla mücadele stratejisinin olmadığını söyledi ve TBMM'nin açık kalması çağrısı yaptı.

Partisinin Diyarbakır binasında basın toplantısı düzenleyen Günay, 10 Nisan’daki sokağa çıkma yasağını da eleştirerek, “O gece yaşananlar AKP iktidarının bir anlık ve gelişigüzel karar vermesinin bir sonucuydu. Bu politikasızlığın önümüzdeki günlerde büyük can kayıplarına neden olacağı açık ve bu ihtimal yüksek. Çünkü insanlar bir anda sokaklara çıktı. Bu politikasızlığın sonucu olarak da şu an itibariyle Türkiye’de birçok insan yüksek risk altında, enfekte olmuş halde” dedi.

'İSTİFA SORUMLULUĞUN GEREĞİ DEĞİLDİ'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifası için "iktidar içi kavga" diyen Günay, “ Böylesi bir salgında halk, can ve geçim derdindeyken, AKP iktidarı ve ortakları iç iktidar kavgası içerisinde. İçişleri Bakanı’nın istifasının, sokağa çıkma yasağındaki beceriksizlikten dolayı halka karşı duyulan sorumluluğun gereğinden olmadığı, iktidar içi çatışmanın sonucu olduğu aslında 1-2 saat sonra istifanın kabul edilmemesiyle gün yüzüne çıktı” ifadelerini kullandı.

“İşçinin, emekçinin, yoksulun sorunlarını çözümü için Meclis çalışmaya devam etmeli. Bir an önce toplanmalı ve bu süreci sağlıklı bir şekilde çözülmenin yollarını aramalı” diyen Günay, ayrıca Fox TV’ye verilen cezayı kınadığını belirterek, “İktidarı rahatsız eden her haber ceza ve soruşturma konusu oluyor. Bu cezaları kesinlikle kınıyoruz. Ve iktidarın bu saldırılarla gerçekleri gizleyemeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

'HAVA SALDIRILARI DURDURULMALI'

Mahmur Mülteci Kampı’na yapılan hava saldırılarını da eleştiren Günay, “AKP iktidarı son yıllarda sürekli yaptığı gibi, çözümsüzlük politikasının ve çaresizliğin bir sonucu olarak Mahmur Mülteci Kampına saldırdı ve burada 3 kadın yaşamını yitirdi. Yarattıkları rant ekonomisinin içinde bulunduğu çöküşü, yarattıkları yoksulluğu her yönüyle ortada ve bunu söylemeye devam edeceğiz. Mahmur başta olmak üzere Kürt yerleşim yerlerine yönelik hava saldırıları bir an önce durdurulmalıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)