CHP: Ucube rejimde istifa değil azil olur

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasını değerlendiren CHP Sözcüsü Öztrak, "Ucube rejimde istifa olmayacağını, azil olacağını bir kez daha gördüler. Bakanların tek adam onayı olmadan istifasının söz konusu olmadığı açık seçik görüldü" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Fak Öztrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sürecinin, tek adam onayı olmadan istifanın söz konusu olamayacağını gösterdiğini söyledi.

Öztrak, CHP MYK toplantısının gündemiyle ilgili basın toplantısında,"Ben görevimi yapamadım diyerek' görevden istifa eden Soylu'nun yerine yeniden Süleyman Soylu getirildi. Tek istifası engellenen İçişleri Bakanı olmadığını da biliyoruz. Bakanların tek adam onayı olmadan istifasının söz konusu olmadığını açık seçik gördük." dedi.

'KAŞ YAPAYIM DERKEN GÖZ ÇIKARILDI'

"Tüm sağlık çalışanlarımızın olağanüstü gayreti, milletimizin evden çıkmama fedakarlığı boşa gitti" diyen Öztrak şöyle devam etti: "Kaş yapayım derken göz çıkarıldı. Bu hayati hatanın sorumlusu kim? Milletin hem sağlığıyla oynuyorlar hem de aklıyla alay ediyorlar. Salgınla mücadele gayri ciddiliği kaldırmıyor. Kendini milletine karşı sorumlu hisseden vatandaşlar da, iktidarlar da bunun yükünü kaldıramaz. Salgınla mücadelede bu en önemli tedbir ertelendi. Saray'ın kaygısı insan hayatının önüne geçti. Hafta sonu uygulandı. Ancak doğru bir karar yanlış bir şekilde uygulanınca hayati bir yanlışa neden oldu."

'YASAK ÖNERİLDİĞİNDE TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İŞİ DEDİLER'

"Sokağa çıkma yasağı önerildiğinde, bunlar terör örgütünün işi dediler. Akşam üstü Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı çerçevesinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bakan 'talimat aldım ve gereğini yapıyorum' dedi. Sonrasında, olan bitenden şahsım sorumlu dedi istifa etti. Gece bitmeden Erdoğan tarafından geri çevrildi. Tek taraflı yapılan beyanın, şahsın kabulüne tabi olduğu görüldü. Ucube rejimde istifa olmayacağını, azil olacağını bir kez daha gördüler. Bakanların tek adam onayı olmadan istifasının söz konusu olmadığı açık seçik görüldü. 'Ben görevimi yapamadım' diyerek görevden istifa eden Süleyman Soylu'nun yerine yeniden Süleyman Soylu getirildi. Bunların bir eli yağda bir eli balda. Bunlar, milletin halini nereden bilecek. Bu ülkede 8 milyon 564 bin vatandaşımız işsiz. Milletin gerçeklerinden izole olunca bunları görmüyor, duymuyorlar."