CHP: Sağlıkta şiddet yasasına eczacılar da dahil edilsin

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, iktidarın yanlış sağlık politikaları ile eczacıların hasta ve yakınları tarafından sözlü veya fiziksel şiddete maruz kaldığını kaydetti. Bulut, toplum sağlığı için gece gündüz hizmet veren eczacıların da TBMM’ye sunulan Sağlıkta Şiddet Yasası'na dahil edilmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Meclis’te görüşülmeyi bekleyen Sağlıkta Şiddet Yasası’na eczacıların da dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Bulut, iktidarın Meclis’e sunduğu Kanun Teklifi’nin sağlık emekçileri için olumlu bir adım olduğunu ancak içerik olarak eksik kaldığını kaydetti.

SAĞLIK KOMİSYONU’NDA GÖRÜŞÜLMELİ

Sağlık çalışanlarına yönelik kabul edilemez şiddetin, iktidarın uyguladığı sağlık politikaları ve sağlık emekçilerini hedef alan söylemlerle paralel olduğunu kaydeden Bulut, “Kanun Teklifi sağlığın tüm bileşenleriyle, Adalet Komisyonu yerine, Sağlık Komisyonu’nda ele alınmalıdır. Sağlık sisteminde yer alan herkes bu kör şiddet sarmalının içinde. Bu teklifin içine mutlaka eczacılar da eklenmelidir” dedi.

ECZACILAR ŞİDDETE MARUZ KALIYOR

Sağlığın, doktoruyla, sağlık emekçisiyle, eczacısıyla ayrılmaz bir bütün olduğunun altını çizen Bulut, korona virüsü salgını nedeniyle eczacılığın en riskli meslek gruplarından biri haline geldiğini söyledi. Eczacıların, en yakın sağlık danışmanı olarak, hasta ve hasta yakınlarına en iyi hizmeti vermeye gayret ettiklerini belirten Bulut, geçmişe dönük muayene ücretinin eczacı tarafından talep edilmesi üzerine, hastalar tarafından sözlü veya fiziksel şiddete maruz kalabildiğini ifade etti.

HASTA İLE ECZACI KARŞI KARŞIYA GELİYOR

Çalışanlarıyla birlikte 70 bin kişilik büyük bir aile olan eczacıların en yakın sağlık danışmanı olarak, hasta ve hasta yakınlarına en iyi hizmeti vermeye gayret ettiğini kaydeden Bulut, “Ülkemizde son yıllarda artan “sağlık çalışanlarına şiddet” maalesef eczacılara kadar uzanmıştır. Neredeyse her gün yapılan mevzuat değişiklikleri, bulunamayan ve/veya ödenmeyen ilaçlar nedeniyle hasta ile eczacı karşı karşıya bırakılmaktadır. Hastalardan alınan katkı/katılım paylarının sorumlusu gibi görünen eczacılarımızla, yurttaşlar arasındaki sevgi ve saygı büyük yara almıştır” dedi.

MORAL OLACAK

Korona virüsüne bağlı olarak hayatını kaybeden eczacılara dikkat çeken Bulut, “Sağlıkta Şiddet Yasası’na eczacıların da eklenmesi, bu zor günlerde toplum sağlığı için, büyük bir özveriyle 7/24 sağlık hizmeti veren eczacılar için de moral olacaktır. Korona virüsüyle mücadelede en ön safta yer alan eczacılar bunu sonuna kadar hak etmiştir” ifadelerini kullandı. (DUVAR)

Etiketler sağlık Şiddet eczane