MHP'li Arkaz'ın virüse karşı önerisi: 6-S

MHP Milletvekili Hayati Arkaz, korona virüsü salgınına karşı “Herkes kendi kendinin doktoru olacak. Ben 6-S diyorum. Soğan, sirke, sarımsak, spor, su ve sabun; bunlardan uzak durmayacağız” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA – Meclis Genel Kurulu’nda MHP Milletvekili Hayati Arkaz, tarihte salgın hastalıklar ve korona virüsü üzerine bir konuşma yaptı.

Doktor olan Arkaz "Korona virüsü, bir grip türü, bir grip değil” diyerek şu bilgileri verdi:

“Korona virüsü, direkt akciğerleri tutan viral bir pinomoni, viral bir zatürredir. Korona virüsün yüksek risk taşıdığı kişiler birinci sırada maalesef sigara içenler, ülkemizde bu oran yüzde 25. Korona virüsün yaşla alakası yok, ilave rahatsızlığı olan, kronik rahatsızlığı olan insanlarda çok etkili oluyor. KOAH olanlar, ağır organ yetmezliği olanlar, kanser hastaları kemoterapi görenler, diyabet hastalığı olanlar ve de hipertansiyonu olanlar risk grubunda. Korunma yolları ise sosyal izolasyon, mesafe koyma, evde kalma ve hijyendir. Ayrıca, sağlıklı beslenmek, kaliteli uyku, düzenli egzersiz, bağışıklık sisteminin güçlenmesi için şarttır.”

Arkaz konuşmasında Korona virüsüne karşı önerilerde de bulundu. Bu önerilerini “6S” başlığı ile açıklayan Arkaz şunları söyledi: “Herkes kendini koruyacak, her insan kendi kendinin doktoru olacak. Benim bir önerim var, 6 S diyorum buna, yani sağlığın S'si, soğan, sirke, sarımsak, spor, su ve sabun; bunlardan uzak durmayacağız. Soğan, sirke, sarımsak, spor, su ve sabun.”