MetroPOLL anketi: Bugün seçim olsa barajı sadece iki parti geçiyor

MetroPOLL anketine göre bugün seçim olsa AK parti ve CHP dışındaki tüm partiler yüzde 10'luk seçim barajının altında kalıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MetroPOLL, araştırma şirketi “Türkiye’nin Nabzı Mart 2020” başlıklı anket sonuçlarını yayınlandı. Mart ayında yapılan ankette “Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu.

Araştırmanın sonucuna göre AK Parti yüzde 33.7 ile birinci sırada, CHP, yüzde 17.7 ile ikinci sırada geliyor Geri kalan tüm partiler yüzde 10'luk seçim barajının altında kalıyor. Ankete göre HDP 7.5, MHP, 7.1, İyi Parti 6.4 oranında oy alıyor. Ali Babacan Genel Başkanı olduğu Deva Partisi yüzde 1.1 oy alırken, Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan olduğu Gelecek Partisi ise 0.9 oranında oy alıyor.

.

Ankette kararsızların ve seçimi boykot edeceklerini söyleyenlerin toplamı ise yüzde 16.7’lik kesimi oluşturuyor. Ankete katılanların yüzde 6.7’sinin ise sorulan soruya cevap vermedi. Araştırmada, muhalefet partilerindeki oy düşüşünün nedeni olarak, “muhalefet seçmenlerinin değişik kaygılarla telefon ile yapılan ankette daha çok çekimser kalması” gösterildi.