Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş istifa etti

Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevinden ayrıldı. Ateş, akademik çalışmaları nedeniyle istifa kararı aldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, görevinden istifa etti.

Ateş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "09 Ocak 2019 tarihinden itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle Liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım" ifadelerine yer verdi.

Sinan Ateş, son olarak geçtiğimiz günlerde Yeni Akit yazarı Yavuz Bahadıroğlu'na gösterdiği tepkiyle gündeme gelmişti.

Yavuz Bahadıroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda TRT 1'de yayınlanmaya başlayan "Ya İstiklal Ya Ölüm" dizisini "Diriliş" ve "Abdülhamit" gibi Osmanlı Devleti'nin anlatan dizilere karşı "Kemalistlerin rövanşı" olarak nitelendirmişti.

Bahadıroğlu, paylaşımında "TRT 1'de yayınlanan 'Ya İstiklal Ya Ölüm' isimli dizi Diriliş, Kuruluş ve Abdülhâmid gibi Osmanlıyı sevdiren dizilere karşı Kemalistlerin rövanşıdır. Atatürk'ü övme dizisidir. TRT'ye kimler tarafından dayatıldı bilmiyorum, ama hesabı iktidardan sorulur" ifadelerini kullandı.

Bahadıroğlu'nun paylaşımına çok sayıda tepki geldi. Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş de Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı:

"FETÖ'nün alternatif tarih tezlerinin savunucusu olan Yavuz Bahadıroğlu, hiçbir zaman Türk tarihini bütün olarak görmemiş ve romanlarında genç zihinlere gizli nifak tohumları ekmeyi vazife bilmiş bir yazar müsveddesidir. Bir ticani kalıntısı olan Bahadıroğlu'nu memnun edebilmek için Türk tarihinin önemli bir bölümünü yok sayacak değiliz. Türk çocukları Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Türk tarihinin büyük simalarını asli kaynaklardan öğrenmeye devam edecektir."

Tepkilerin ardından tweet'ini silen Bahadıroğlu, paylaşımının yanlış anlaşıldığını belirtti: "

Son twitimin bazı yanlış anlamalara ve yargılara yol açmasına üzüldüm. Maksadı aşan şekilde anlaşıldığı için tweetimi sildim. Tek dileğim dizilerde tarihi gerçeklere sadık kalınmasıdır. Konuya hassas yaklaşan ülkücü camia ile kardeşlik bağlarımız vardır." (HABER MERKEZİ)