EMEP ve SOL Parti'den Erdoğan'a 'bağış' tepkisi

Korona virüsüyle mücadele için halktan bağışla para toplanmasına tepki gösteren EMEP, "Gerekli kaynak için halkın sırtından beslenen; milyonlarca liralık vergi ödemeleri affedilen, teşvik, destek vb adlar altında sürekli beslenen sermaye elini taşın altına koymalı" dedi. SOL Parti de "Bu devletin kasasında halka ayıracak hiç mi kaynak kalmadı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Biz bize yeteriz' sloganıyla başlattığı 'Milli Dayanışma Kampanyası'na Emek Partisi (EMEP) ve SOL Parti tepki göstererek, halktan elde edilen birikimleri işaret etti.

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan imzası ile yayınlanan açıklamada yaptığı yazılı açıklamada şöyle denildi: “Halkın tasarruflarından oluşturulan fonlar, devletin ihtiyat akçası, toplanan vergiler şimdiye kadar her kritik dönemde tekellerin ve yandaş sermayenin rahatlatılmasına kullanılmıştı aynı çizgi istikrarlı bir biçimde şimdi de takip ediliyor. Gerekli kaynak için halkın sırtından beslenen; milyonlarca liralık vergi ödemeleri affedilen, teşvik, destek vb adlar altında sürekli beslenen sermaye elini taşın altına koymalı; üretim ve hizmetler çalışanların hak kaybı olmadan durdurulmalıdır. Halk nasıl kazandığı ve harcadığı her kuruş için vergi ödüyorsa bu kesimler de halka olan borcunu ödemelidir."

'BİRİKİMLER KİMLERİN KASASINA BOŞALTILDI'

SOL Parti'nin açıklamasında da çözüm olarak 'Milli Dayanışma Kampanyası' adı altında bir kampanya başlatılması eleştirilereke, "Soruyoruz, sürekli ne kadar güçlü ve kudretli olduğunu söylediğiniz devlet nerede? Bu devletin kasasında halka ayıracak hiç mi kaynak kalmadı? Ülkenin birikimleri nerelere aktarıldı, kimlerin kasasına boşaltıldı?” denildi. (HABER MERKEZİ)